İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

food-anasayfa

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü web sitesine hoşgeldiniz. Bölümümüz 1773 yılında kurulmuş ülkemizin en köklü ve en dinamik yüksek öğretim kurumu olan İTÜ'nün Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. Bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur. Bölümümüz, ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer almaktadır.

Bölüm akademik kadrosu 7 Profesör, 3 Doçent, 2 Öğretim Üyesi Dr., 1 Öğretim Görevlisi ve 10 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.