803914 |
HÜMEYRA ÇAVDAR |
2023 |
Encapsulation of aqueous Hibiscus sabdariffa L. extract in food-grade high internal phase pickering emulsions stabilized by soy protein isolate
Sulu Hibiscus sabdariffa L. ekstraktının soya proteini ile stabilize edilen gıda sınıfı yüksek dahili fazlı pıckerıng emülsiyonlarda enkapsülasyonu |
Yüksek Lisans |
800324 |
RUMEYSA BAYRAK |
2023 |
Sulu enzimatik ekstraksiyon yöntemi ile ayçiçek yağı ve proteini eldesi
Sunflower oil and protein obtained by aqueous enzymatic extraction |
Yüksek Lisans |
785942 |
GÜLAY AKKAYA |
2023 |
Tahin-pekmez karışımlarının doğrusal olmayan reolojik davranışlarının incelenmesi
Investigation of nonlinear rheological behaviors of tahini-molasses mixtures |
Yüksek Lisans |
783898 |
AYŞE MERVE CELLAT |
2023 |
Farklı gaz geçirgenliklerine sahip ambalaj malzemelerinin toz formda ezogelin ve şehriyeli tavuk çorbalarının kalitesi ve raf ömrü üzerine etkileri
Effects of packaging materials with different gas permeabilities on the quality and shelf life of commercial powdered soup mixes |
Yüksek Lisans |
780953 |
FERİDE SONVERDİ |
2023 |
Farklı bariyer özelliklerine sahip ambalaj malzemelerinin bazı toz gıdaların kalitesi ve raf ömrüne etkileri
Effects of packaging materials with different barrier properties on the quality and shelf life of some powdered foods |
Yüksek Lisans |
771365 |
ELİF FEYZA AYDAR |
2022 |
Kars yöresine ait ata buğdayı Kavılca ve modern ekmeklik buğdaydan hazırlanan un ve ekmeğin fonksiyonel özelliklerinin ve sağlık etkilerinin incelenmesi
Investigation of the functional properties and health effects of flour and bread prepared from Kavılca wheat grown in Kars and modern bread wheat |
Yüksek Lisans |
767459 |
HANDE YENİPAZAR |
2022 |
Sustainable strategies to obtain protein from brewery wastes and evaluation of film forming properties
Malt atıklarından protein eldesi ve proteinin biyobozunur film üretiminde değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
755227 |
BATUHAN İNANLAR |
2022 |
Yumurta bileşenlerinin kek hamuru reolojisine ve kek tekstürüne etkilerinin incelenmesi
Investigation of the effect of egg components on cake batter rheology and cake texture |
Yüksek Lisans |
741152 |
PARNIA NAZARI |
2022 |
Improvement of functional properties of chickpea flour and application in bakery products
Nohut ununun fonksiyonel özelliklerinin iyileştirilmesi ve fırıncılık ürünlerinde kullanımı |
Yüksek Lisans |
740756 |
BEYZA VAHAPOĞLU |
2022 |
Bioactivity and functionality of chickpea protein-spent coffee phenolic complex
Nohut proteini-kahve atığı fenoliği kompleksinin biyoaktivitesi ve fonksiyonel özellikleri |
Yüksek Lisans |
737896 |
DİLARA NUR DİKMETAŞ |
2022 |
Biological control of Aspergillus flavus growth and its aflatoxin b1 production by antagonistic yeasts
Antagonistik mayalar ile Aspergillus flavus gelişimi ve aflatoksin b1 üretiminin biyolojik kontrolü |
Yüksek Lisans |
737832 |
SENA TÜTÜNCÜ ERTAN |
2022 |
Encapsulation of oil-based cheese aroma by using spray-drying and efficience of microcapsules in model foods
Yağ bazlı peynir aromasının püskürtmeli kurutma yöntemi kullanılarak enkapsüle edilmesi ve model gıdalarda etkinliğinin belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
737494 |
ZEYNEP MERVE KAHVECİ |
2022 |
Nar kabuğundan enzim ve ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi ile fenolik madde ve pektin elde edilmesi
Enzyme and ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds and pectin from pomegranate peel |
Yüksek Lisans |
731795 |
ZEHRA MERTDİNÇ |
2022 |
Bakladan ultrases destekli alkali ekstraksiyon ile protein eldesi: Teknofonksiyonel, ın vıtro biyoerişebilirlik ve ade inhibisyon özelliklerinin incelenmesi
Protein extraction by ultrasound assisted alkaline extraction from faba beans: Investigation of technofunctional, in vitro bioavailability and ace inhibition properties |
Yüksek Lisans |
729839 |
AYŞENUR BETÜL BİLGİN |
2022 |
DBUVC ve UVCLED ışınlamanın kiraz ve vişne yüzeyinde mikrobiyel inaktivasyona ve meyve kalite özelliklerine etkisi
Effect of DBUVC and UVCLED irradiation on microbial inactivation and quality attributes on sweet and sour cherry surfaces |
Yüksek Lisans |
725993 |
FURKAN EDİZ HACIHASANOĞLU |
2022 |
Evaluation on techno-functional, fatty acids and in vitro antioxidant activity of edible house cricket (Acheta domesticus)
Yenilebilir ev cırcır böceğinin (Acheta domesticus) tekno-fonksiyonel, yağ asitleri ve in vitro antioksidan aktiviteleri üzerine bir değerlendirme |
Yüksek Lisans |
725922 |
SELİN ÖZHAN |
2022 |
Development of pea protein agar based biodegradable film with the incorporation of essential oils
Esansiyel yağ ilave edilmiş bezelye proteini ve agar bazlı biyoçözünür filmlerin geliştirilmesi |
Yüksek Lisans |
718195 |
ONUR ATLI |
2022 |
Encapsulation of cumin seed oil in chickpea protein- maltodextrin matrix
Kimyon yağının nohut proteini-maltodekstrin matrisinde enkapsülasyonu |
Yüksek Lisans |
683836 |
BÜŞRA KABATAŞ |
2021 |
Ultrason destekli ekstraksiyon ile yer elmasından inülin üretimi
Inulin production from jerusalem artichoke by ultrasound-assisted extraction |
Yüksek Lisans |
683431 |
MERT MUSTAFA EREN |
2021 |
Ultrasound-assisted extraction of pectin from orange peels
Portakal kabuklarından ultrases destekli pektin ekstraksiyonu |
Yüksek Lisans |
682615 |
SEÇİN BURCU SEZGİN |
2021 |
Çeşitli bitkisel sütlerin mikrobiyal ve duyusal özelliklerinin incelenmesi
Microbial and sensory properties of various plant based milks |
Yüksek Lisans |
676400 |
SEDA YAYLALI |
2021 |
Pişirme parametrelerinin çilekli keklerin kalite özellikleri üzerine etkisinin incelenmesi
Investigation of the effect of baking parameters on the quality properties of strawberry muffins |
Yüksek Lisans |
663913 |
ELİFSU NEMLİ |
2021 |
Improving the bioaccessibility of tomato pomace bioactives by excipient emulsion in bread and tomato sauce samples
Ekmek ve domates sosuna eklenen domates posasındaki biyoaktiflerin biyoerişilebilirliğinin eksipiyan emülsiyon ile arttırılması |
Yüksek Lisans |
660644 |
MELTEM ECE GÜLHAN |
2021 |
Effects of lentil flour on the quality of gluten-free muffins
Mercimek ununun glutensiz keklerin kalitesi üzerine etkileri |
Yüksek Lisans |
658188 |
FATİMATÜZ ZEHRA SARI |
2021 |
Effect of pretreatment methods on drying of pomegranate arils
Önişlem yöntemlerinin nar arillerinin kurutulmasına etkisi |
Yüksek Lisans |
649408 |
PELİN AYHAN |
2020 |
Seçili Türk peynirlerinin yapısal özelliklerinin ve duyusal profillerinin incelenmesi
Textural and sensory properties of selected Turkish cheese types |
Yüksek Lisans |
642216 |
EMİNE SİMGE KARLIĞA |
2020 |
Spirulina platensis'ten elde edilen biyoaktif peptitlerin enkapsülasyonu ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Encapsulation of bioactive peptides obtained from spirulina platensis and determination of their antioxidant properties |
Yüksek Lisans |
637327 |
NİL IŞIK YEŞİL |
2020 |
Characterization of carrageenan films incorporated with flaxseed oil
Keten tohumu yağı içeren karragenan filmlerin karakterizasyonu |
Yüksek Lisans |
630656 |
TUĞÇE YILMAZ |
2020 |
Bazı geleneksel fermente ürünlerin ekşi mayalı ekmek üretiminde kullanımı
Usage of some traditional fermented products in manufacturing of sourdough bread |
Yüksek Lisans |
630636 |
NEFİSE BEGÜM KIRCI |
2020 |
Evaluation of edible films with palmarosa oil as active food packaging for kashar cheese
Kaşar peyniri için aktif gıda ambalajı olarak palmarosa yağı ilaveli yenilebilir filmlerin değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
630632 |
DİLEK ERBİL |
2020 |
Endüstriyel ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş farklı pekmez çeşitlerinin bazı fizikokimyasal ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some physicochemical and quality parameters of different type of molasses produced by industrial and conventional methods |
Yüksek Lisans |
606021 |
ÖZNUR KARĞI |
2019 |
Farklı orijinli kakao kitlelerinin bitter çikolata kalitesi üzerindeki etkisi
Effects of different geographical originated cocoa masses on dark chocolate quality |
Yüksek Lisans |
601566 |
BUŞRA SARIAKÇALI |
2019 |
Production of angiotensin converting enzyme inhibitory peptides by microbial fermentation
Mikrobiyal fermentasyon yöntemi ile anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü peptit üretimi |
Yüksek Lisans |
601388 |
ASLI İNAL |
2019 |
Kurkumin ile engerek otu yağının nanoemülsiyonunun eldesi ve in-vitro sindirim davranışının incelenmesi
Preparation of nanoemulsion with echium oil and curcumin and investigation of in-vitro digestion behaviour of nanoemulsions |
Yüksek Lisans |
601309 |
BURCU CELEP |
2019 |
Mikrodalga ısıtma ve geleneksel ısıtma yöntemi ile elde edilen deve sütü reçelinin duyusal ve reolojik özelliklerinin karşılaştırılması
Comparison of traditional and microwave heating on rheology and sensory properties of milk jams made of different milks |
Yüksek Lisans |
600945 |
SEDA KUMCU |
2019 |
Soğukta aktif mikrobiyal pektinaz üretiminin araştırılması ve optimizasyonu
Investigation and optimization of cold active microbial pectinase production |
Yüksek Lisans |
596426 |
MERVE KAYA |
2019 |
Taze meyve ve sebzeler için poliüretan bazlı ambalaj filmi geliştirilmesi ve taze brokoli ve kirazda uygulanması
Development of polyurethane based packaging film for fresh fruits and vegetables and its application on fresh broccoli and sweet cherry |
Yüksek Lisans |
596262 |
OSMAN EROĞLU |
2019 |
Farklı ambalaj malzemelerinin ve depolama sıcaklıklarının çiğ ve kavrulmuş fındıkların kalitesi üzerine etkileri
The effect of different packaging materials and storage temperatures on the quality of naturel and roasted hazelnuts |
Yüksek Lisans |
581572 |
SAYNA ZAHEDINIA |
2019 |
Functional properties of protein isolates and antioxidants of two local turkish cranberry bean varieties and in-vitro bioaccessability studies.
Türkiyeye özgü iki yerli barbunya çeşidine ait prtoein izolatları ve antioksidanlarının fonksiyonel özellikleri ve in-vitro biyoulaşılabilirlik çalışmaları |
Yüksek Lisans |
569591 |
BETÜL ORHAN |
2019 |
Yerel maya kültürlerinin anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörü üretme potansiyellerinin incelenmesi
Investigation of the production potentials of the angiotensin converting enzyme inhibitor on local yeast cultures |
Yüksek Lisans |
562516 |
İLKNUR İLHAN |
2019 |
Sıcaklığa duyarlı poliüretan bazlı ambalaj filmi geliştirilmesi ve taze çilekte uygulanması
Development of thermally sensitive polyurethane based packaging film and application on fresh strawberry |
Yüksek Lisans |
562028 |
İLAYDA HIZIR KADI |
2019 |
Encapsulation of phenolic extract of pollen in chitosan coated liposomes and in-vitro bioaccesibility studies
Fenoliklerce zengin polen ekstartlarının kitosan kaplı lipozomlar ile enkapsulasyonu ve biyoyararlılık calismalari |
Yüksek Lisans |
561368 |
CİHAN KAAN COŞKUN |
2019 |
Sıcak gıdalarda soğutma hızının mikrobiyolojik gelişim üzerine etkisi
Effect of cooling rate on microbiological development in hot foods |
Yüksek Lisans |
560612 |
SONAY MERVE GÜLAY |
2019 |
The effect of heat treatment on the growth of Byssochlamys species
Isıl işlemin Byssochlamys türlerinin gelişimine etkisi |
Yüksek Lisans |
559443 |
ELİF GAMZE AYGÜN |
2019 |
Hardness removal from water through zein membranes obtained by electrospinning
Suyun sertliğinin elektroeğirme yöntemi ile elde edilen zein membranından geçirilerek uzaklaştırılması |
Yüksek Lisans |
558853 |
ELİF GÜNEŞLİ |
2019 |
Çevresel kaynaklardan izole edilen mayaların antifungal ve antibakteriyel etkileri
Antifungal and antimicrobial properties of yeasts isolated from environmental origins |
Yüksek Lisans |
558817 |
ÖZDEN İLGÜZ |
2019 |
Evaluation of the use of niaouli volatile oil incorporated edible films as active food packaging for kashar cheese
Niaouli uçucu yağı ilaveli yenilebilir filmlerin kaşar peynirinde aktif gıda ambalajı olarak kullanımının değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
558787 |
DİYAR SELİMOĞLU ÖZKAN |
2019 |
Farklı çikolata çeşitlerinde şeker miktarının azaltılmasının duyusal özelliklere etkisinin incelenmesi
Investigation of sugar reduction with sensory analysis in different chocolates |
Yüksek Lisans |
558669 |
SİNEM BETÜL CANİKLİ |
2019 |
Düşük proteinli süt-bazlı fermente bir ürün geliştirilmesi
Development of milk-based fermented product with low protein content |
Yüksek Lisans |
558254 |
ZEYNEP SALİHA GÜNEŞ |
2019 |
Türkiye'de yetiştirilen yerel mercimek türlerinden protein izolasyonu, karakterizasyonu ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
Protein isolation from local lentil varities grown in Turkey, and the investigation of functional properties and characterization of lentil protein isolates |
Yüksek Lisans |
558252 |
RUKİYE GÜNDOĞAN |
2019 |
Türkiye'de yetiştirilen fasulye çeşitlerinden izole edilen proteinlerin çeşitli fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
Functional properties and physicochemical characterisation of proteins isolated from bean varieties grown in Turkey |
Yüksek Lisans |
557766 |
GÜLCAN MÜSTAKİM |
2019 |
Türkiye'deki TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre akredite gıda laboratuvarlarının yeterlilik testi katılımları ve referans malzeme kullanımlarının analizi
Accredited food laboratories according to the standard of the EN ISO/IEC 17025 in Turkey proficiency testing participation and use of reference materials analysis |
Yüksek Lisans |
541430 |
EZGİ KOÇER |
2019 |
Prebiyotik yoğurt tozunun üretimi ve fiziksel özelliklerinin geliştirilmesi
Production of prebiotic yogurt powder and development of its physical properties |
Yüksek Lisans |
605710 |
ECE ÖZDEMİR |
2018 |
The investigation of antioxidant properties of propolisproducts obtained from Turkey
Türkiye'den toplanan propolis ürünlerinin antioksidan özelliklerinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
605652 |
BURCU FIRTIN |
2018 |
Chia tohumu yağı ve kürküminin mikroenkapsülasyonu ve sindirim davranışının incelenmesi
Microencapsulation of chia seed oil and curcumin and investigation of in-vitro digestion behaviour |
Yüksek Lisans |
605650 |
ŞERMİN DEMİRPENÇE |
2018 |
Patates cipslerinin tekstürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
Investigation of the relationship between the textural characteristics of potato chips and mass transfer parameters of the oils used for frying |
Yüksek Lisans |
541337 |
GAMZE ÇELİK |
2018 |
UV-C ışık uygulamasının taze ahududu ve böğürtlen meyvelerinin dekontaminasyonu ve kalitesi üzerine etkisi
Effect of UV-C light treatment on decontamination and quality of fresh raspberry and blackberry fruits |
Yüksek Lisans |
540259 |
KÜBRA AYDINLI |
2018 |
Türkiye'de farklı yörelerde yetişen vişne meyve ekstraktlarında polifenol kapasitesi ve antosiyanin profilinin karşılaştırılması
Poliphenol content and antioxidant profile of sour cherries (Prunus cerasus L.) from Turkey |
Yüksek Lisans |
540248 |
SEÇİL BAL BATIR |
2018 |
Physicochemical and functional properties of Phaseolus coccineus L. protein isolate obtained by isoelectric precipitation method.
İzoelektrik çöktürme metodu ile elde edilen Phaseolus coccineus L. protein izolatının fizikokimyasal ve fonksiyonel özellikleri |
Yüksek Lisans |
535331 |
EDA ŞENSU |
2018 |
Bayburt'a özgü üç farklı Berberis ve Hippophae rhamnoides bitkilerinin biyoaktif bileşiklerinin, biyoaktivitelerinin ve İn Vitro biyoyararlılıklarının belirlenmesi
Determination of bioactive compounds, biyoactivities and In Vitro bioaccessibility of different Berberis and Hippophae rhamnoides plants native to Bayburt |
Yüksek Lisans |
528253 |
SOLMAZ MOHAMMADIPOUR MAVAZEKHAN |
2018 |
Transglutaminaz uygulanmış kazeinomakropeptidin fizikokimyasal özelliklerinin karakterizasyonu
Characterization of physicochemical properties of caseinomacropeptide treated with transglutaminase |
Yüksek Lisans |
528050 |
ÜMMÜ BÜŞRA YAVUZ |
2018 |
Stabilization of emulsion of olive oil in water by ultrasound treatment
Su içinde zeytinyağı emülsiyonunun ultrason uygulaması ile stabilizasyonu |
Yüksek Lisans |
520698 |
DİLARA DEVECİOĞLU |
2018 |
Investigation of the antifungal activity of different essential oils and their nanofibers
Farklı esansiyel yağlarının ve nanoliflerinin antifungal etkisinin araştırılması |
Yüksek Lisans |
520283 |
ERTAN ŞAHİN |
2018 |
Sc-Co2 akışkan metodu ile kakao çekirdeği kabuğundaki yağın ekstraksiyonu ve özelliklerinin araştırılması
Study of Sc-CO2 extraction of cacao bean shell fat and determination of characteristics |
Yüksek Lisans |
518031 |
NERİMAN ERDEM |
2018 |
Ceviz ve kereviz ekstraktlarının antimikrobiyal etkisinin ın vitro ortamda incelenmesi
In vitro evaluation of antimicrobial effect of walnut and celery extracts |
Yüksek Lisans |
517994 |
ASLI GÜZEL |
2018 |
Meyve ve sebzelerden elde edilen ekstraktların, fenolik madde miktarı ve antioksidan kapasitelerinin incelenmesi
Examination of phenolic matter and antioxidant capacity from fruit and vegetables to examples |
Yüksek Lisans |
517631 |
SÜMEYYE KOÇ |
2018 |
Farklı model sistemlerinde ve koşullarında çiya tohumunun jelleşme özelliklerinin incelenmesi
Investigating the gelling properties of chia seed in different model systems and conditions |
Yüksek Lisans |
517423 |
ELİF OLFAZ HEZER |
2018 |
Taze etin bozulma sürecinin tahribatsız optik yöntemlerle incelenmesi
Investigation of freshness of red meat with nondestructive optical methods |
Yüksek Lisans |
517192 |
NESLİHAN ÇEKÜÇ KEMERKAYA |
2018 |
Synergist effect of hydrocolloids on filling and filled-biscuit quality
Hidrokolloidlerin sinerjik etkilerinin dolgu ve dolgulu bisküvi kalitesi üzerine etkisi |
Yüksek Lisans |
511675 |
MERYEM TUĞCE KARACA |
2018 |
Aspergillus section Nigri üyelerinin amilaz üretme özelliklerinin incelenmesi
Aspergillus section Nigri üyelerinin amilaz üretme özelliklerinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
511472 |
DERYANUR KALKAVAN |
2018 |
Buhar destekli pişirmede farklı miktarlarda buhar uygulamasının ekmek kalitesine etkisi
Effect of different amounts of steam application on quality properties of bread during steam assisted baking |
Yüksek Lisans |
510106 |
KÜBRA AYAN |
2018 |
Determination of the stability of beeswax encapsulated red beetroot extract in kefir
Balmumu ile kapsüllenmiş kırmızı pancar ekstraktının kefir içerisindeki stabilitesinin belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
510072 |
BURCU ŞAŞMAZ |
2018 |
Investigation of roasting temperature, time and relative humidity on quality of hazelnuts
Kavurma prosesinde sıcaklık, süre ve bağıl nemin fındık kalitesi üzerine etkilerinin araştırılması |
Yüksek Lisans |
507869 |
MERVE KOYUNCU |
2018 |
Yerli kinoa tohumundan nişasta eldesi, karakterizasyonu ve fonksiyonel özelliklerin incelenerek ürüne uygulanması
Quinoa starch isolated from native quinoa seed: Characterization, functional properties and product application |
Yüksek Lisans |
507318 |
ÖZNUR SAROĞLU |
2018 |
Detection of some quality properties and antioxidant activity of bee products like; honey, pollen and propolis obtained from Bayburt and different regions of Turkey
Bayburt ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden elde edilmiş bal, polen ve propolis gibi arı ürünlerinin bazı kalite özelliklerinin ve antioksidan aktivitelerinin belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
496405 |
EDA NUR AYAR |
2017 |
Kara havuç ekstraktının kompleks koaservasyon metoduyla nanoenkapsülasyonu: Tepki yüzey metodu ile optimizasyonu
Nanoencapsulation of the black carrot extraction with complex coacervation method: Optimization with response surface method |
Yüksek Lisans |
496373 |
CEYDA SARI |
2017 |
Kefirden izole edilen mayaların antimikrobiyal etkileri
Antimicrobial effect of yeast isolated from kefir |
Yüksek Lisans |
496351 |
HANDE NUR AKHAN |
2017 |
Pancar antioksidanlarının koaservasyon metodu ile enkapsülasyonu ve enkapsülasyon parametrelerinin kismi faktöriyel tasarim ile optimizasyonu
Encapsulation of beetroot antioxidants by coacervation and optimization of the parameters using fractional factorial design |
Yüksek Lisans |
496343 |
SEMA ÖZDEMİR |
2017 |
Gıda perakende sektöründe gıda güvenliği yönetim sistemi uygulamalarının değerlendirilmesi
Evaluation of food safety management system applications in food retail sector |
Yüksek Lisans |
496334 |
AYŞE SİTARE KARAKAŞ TİFTİKCİ |
2017 |
Encapsulation of sour cherry juice concentrate with spray drying and increasing encapsulation yield by using various proteins
Vişne konsantresinin püskürtmeli kurutma işlemi ile enkapsülasyonu ve farklı proteinler kullanılarak enkapsülasyon veriminin arttırılması |
Yüksek Lisans |
486589 |
CEREN ÖZKAN |
2017 |
Investigating the bioavailability and bioactivity of black carrot polyphenols in an in-vitro epithelial-endothelial co-culture model
Siyah havuç polifenollerinin ın-vıtro epitelyal-endotelyal hücre kültür modeli kullanılarak biyoyararlılık ve biyoaktivitesinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
486561 |
MERVE ECE ARABACI |
2017 |
Spontane fermente et ürünleri: Laktik asit bakterilerinin muhtemel starter kültür olarak izolasyonu ve karakterizasyonu
Spontaneously fermented meats: Isolation and characterization of lactic acid bacteria as possible starter cultures |
Yüksek Lisans |
486549 |
MAHDI DERAZSHAMSHIR |
2017 |
Kazeinomakropeptid içeren puding formülasyonunun geliştirilmesi
Development of formulation of pudding containing caseinomacropeptide |
Yüksek Lisans |
486547 |
HAZAL AKYOL |
2017 |
Optimization of extraction method in potato peel waste and evaluation of antioxidant activity and phenolic content in various PEF treated potato varieties
Patates kabuğu atıklarında ekstraksiyon yönteminin optimizasyonu ve PEF uygulanmış çeşitlerinin fenolik profil ve antioksidan kapasitesi değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
485262 |
BERNA TOPÇU |
2017 |
Yulaf unu ile üretilen ekmeklerde fenolik madde içeriği ve antioksidan aktivitesine proses etkisinin araştırılması
Effect of processing on the phenolic content and antioxidant activity of oat flour substituted breads |
Yüksek Lisans |
485242 |
BÜŞRA DEMİRCAN |
2017 |
Probiyotik laktik asit bakterileri kullanılarak bitkisel süt ikamelerinden fermente içecek tasarımı
Production of novel vegetal based beverages fermented by probiotic lactic acid bacteria |
Yüksek Lisans |
485214 |
GAMZE HANBEYOĞLU AKTÜRK |
2017 |
Influence of emulsifier type on the stabilization of palm olein double emulsion (W/O/W)-based delivery systems for reduced calorie foods
Farklı emülgatörlerin palm olein çoklu emülsiyonları (S/Y/S) stabilitesine etkisi ve bu emülsiyonların bazı aktif bileşenler için taşıyıcı sistem olarak kullanılması |
Yüksek Lisans |
485177 |
HATİCE SUNGUR BİRİNCİ |
2017 |
Glukono-delta-lakton ile asidik süt içeceği üretimi
Acidic milk beverage production by using glucono-delta-lactone |
Yüksek Lisans |
472853 |
REYHAN KOYUNCU |
2017 |
BAMLET proteini üretimi ve koaservasyon yöntemiyle stabilitesinin arttırılması
Production of BAMLET protein and increase stability with coacervation |
Yüksek Lisans |
472826 |
ZEYNEP DAYIOĞLUGİL |
2017 |
Investigation and optimization of microbial amylase production
Mikrobiyal amilaz üretiminin araştırılması ve optimizasyonu |
Yüksek Lisans |
467311 |
İPEK EKİN |
2017 |
Karadut antosiyanin ekstraktının iyonik jelasyon yöntemi ile enkapsülasyonu ve elde edilen ürünlerin kefire ilavesi
Encapsulation of black mulberry extract by ionic gelation method and microencapsule enriched kefir |
Yüksek Lisans |
467251 |
DAMLA EZGİ UZUN |
2017 |
Effect of processing steps on the phenolic compounds and protein digestibility of cowpea
Proses basamaklarının börülcede bulunan fenolik bileşikler ve protein sindirilebilirliği üzerine etkisi |
Yüksek Lisans |
467167 |
GÜLNAZ ARTAN |
2017 |
Effect of transglutaminase on emulsifying properties of caseinomacropeptide
Transglutaminaz enziminin kazeinomakropeptidin emülsiyon özelliklerine etkisi |
Yüksek Lisans |
467126 |
FARZANEH AZIZZADEH |
2017 |
The separation of phenolic compounds from red colored fruit juices by using electrospun nanofiber membranes
Elektroeğirme nanolif membranlarla kırmızı suyu meyve sulardan fenolik bileşen ayrışması |
Yüksek Lisans |
455368 |
DAMLA KAVASSAN |
2017 |
Kuru fasülye ve nohut diyet liflerinin kimyasal ve fizikokimyasal yapılarının incelenmesi
Evaluation of chemical and physicochemical properties of dietary fibers extracted from dry bean and chickpea |
Yüksek Lisans |
450991 |
ESRA AYTEMUR |
2017 |
Adaçayı yağının püskürtmeli kurutucu ile enkapsülasyonuna taşıyıcı malzemelerin etkisi
The effects of different combination of wall materials to encapsulation of clary sage oil with spray dryer |
Yüksek Lisans |
457442 |
EKİN ONGAN |
2016 |
Nar sularında tağşiş tespiti için fenolik madde profilinin incelenmesi
Screening of the phenolic profile for the determination of adulteration in pomegranate juices |
Yüksek Lisans |
451047 |
YEŞİM SERİN |
2016 |
Bakteri kaynaklı ekzopolisakkaritlerin viskoziteye etkisinin belirlenmesi
Determination of the bacterial sourced exopolysaccarides on viscosity |
Yüksek Lisans |
445118 |
GÖKÇE ALTIN |
2016 |
Fortification of ayran (drinking yoghurt) with encapsulated cocoa hull waste extract by nano-liposomal sytems, shelf life and bioaccessibility studies
Ayran (içilebilir yoğurt'un) nano-lipozomal sistemler ile enkapsüle endilen kakao kabuğu atığı ekstraktı ile zenginleştirilmesi: Raf ömrü ve biyoyararlılık çalışması |
Yüksek Lisans |
445064 |
SERPİL GÖNÜL |
2016 |
Impact of bee pollen fermentation on the profile and bioaccessibility of phenolic compounds
Polen fermentasyonunun fenolik bileşiklerin biyoyararlılığı ve profilleri üzerindeki etkisi |
Yüksek Lisans |
445062 |
CEREN ADIGÜZEL |
2016 |
Immobilization of β-galactosidase onto chitosan nanofibers
Kitosan nanolifleri üzerine β-galaktosidaz immobilizasyonu |
Yüksek Lisans |
445047 |
MUSTAFA BAYRAKTAR |
2016 |
Ultrases teknolojisinin balın kalitesi üzerine (HMF, enzim) etkisinin belirlenmesi ve sanayideki geleneksel ısıtma yöntemlerine alternatif yöntemlerin araştırılması
Investigating the effects of ultrasound on quality parameters of honey (HMF, enzymes) and evaluating alternative methods vs conventional technologies |
Yüksek Lisans |
445041 |
MERVE AKAR |
2016 |
Evaluation of frying performance of canola and sunflower oil
Kanola ve ayçiçek yağının kızartma performanslarının belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
445037 |
SELİN DAĞ |
2016 |
Laktik asit bakterilerinden sentezlenen ekzopolisakkaritlerin buğday suyu özelliklerine etkisinin incelenmesi
Effects of exopolysaccharides produced by lactic acid bacteria on the liquid wheat |
Yüksek Lisans |
445021 |
BEYZA ŞÜKRAN IŞIK |
2016 |
The uniaxial and coaxial electrospun nanofiber encapsulation of sour cherry (Prunus cerasus L.) anthocyanins and their in vitro bioaccessibility
Vişne antosiyaninlerinin tek eksenli ve çift eksenli elektroeğirme yöntemiyle enkapsülasyonu ve biyoyararlılığının incelenmesi |
Yüksek Lisans |
444257 |
EVİNDAR DOĞAN |
2016 |
Development of heat resistant compound chocolate
Isıya dayanıklı kokolin geliştirilmesi |
Yüksek Lisans |
444238 |
İSEL ÇİPRUT |
2016 |
Monitoring the quality of potato crisps and occuring processing contaminants
Patates cipslerinin kalitesinin izlenmesi ve oluşan proses kontaminantları |
Yüksek Lisans |
444222 |
BETÜL TOKTAŞ |
2016 |
Effect of fermentation on phenolic content, anthocyanin stability, antioxidant capacity and in vitro bioaccessibility during shalgam (şalgam) beverage production
Şalgam suyu fermentasyonunun fenolik madde ve antosiyanin içeriği, antioksidan kapasitesi ve in vitro biyoyararlılık üzerine ekisi. |
Yüksek Lisans |
444137 |
CANSU GÜLSEVEN |
2016 |
Demineralization of whey by electrodialysis
Elektrodiyaliz ile peynir altı suyunun demineralizasyonu |
Yüksek Lisans |
439714 |
PINAR BABAT |
2016 |
The influence of digestion on the malondialdehyde behaviour in oil-in-water emulsions
Sindirimin su içinde yağ emülsiyonlarında malondialdehit davranışı üzerine etkisi |
Yüksek Lisans |
439710 |
MERVE NUR EREN |
2016 |
Effects of four methods on homogeneity of filter cake and operational variables during filtration of mash in beer production
Bira üretiminde mayşenin filtrasyonu sırasında uygulanan dört farklı metodun filtre keki homojenitesi ve operasyonel değişkenler üzerine etkileri |
Yüksek Lisans |
439697 |
NURÇİÇEK DEDETAŞ |
2016 |
Sporopollenin ekzin kapsül ile balık yağı enkapsülasyonuna ultrases teknolojisinin etkisinin incelenmesi
The investigation of the effects of ultrasound technology on fish oil encapsulation with sporopollenin exine capsule |
Yüksek Lisans |
439690 |
HATİCE SAADİYE ERYILMAZ |
2016 |
Valorization of functional protein from a plant based food waste: Sour cherry kernel, and its physicochemical characteristics
Bir bitkisel gıda atığı olarak vişne çekirdeğinden elde edilen proteinlerin fizikokimyasal ve fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
439650 |
SAİDE BAŞAK ARIKAN |
2016 |
Meyve suyu işlemede nanolif membran filtrasyon ve mikrodalga uygulamaları
Nanofiber membrane filtration and microwave applications during fruit juice processing |
Yüksek Lisans |
439614 |
TURGAY ÇETİNKAYA |
2016 |
Design and characterization of novel O/W/O double emulsions
Yeni nesil Y/S/Y çift katlı emülsiyonlarının tasarımı ve karakterizasyonu |
Yüksek Lisans |
439598 |
TUĞBA ÖZBEK |
2016 |
Chia seed added strawberry marmalade with no added sugar
Çiya tohumu ilaveli, şeker ilavesiz çilek marmeladı |
Yüksek Lisans |
439590 |
EVREN DEMİRCAN |
2016 |
Elma kabuklarından elde edilen fenolik bileşiklerin lipozom ile enkapsülasyonu
Encapsulation of phenolic compounds which extracted from apple peels |
Yüksek Lisans |
439506 |
ESRA KOCAMAN |
2016 |
Kazeinomakropeptidin jelleşmesinde pH ve transglutaminaz enziminin etkisi
Effects of pH and transglutaminase enzyme on gelation of caseinomacropeptide |
Yüksek Lisans |
439494 |
MELDA TAVLAŞOĞLU |
2016 |
Kara havuç ekstraktının soğuk jelleşme yöntemiyle pektin ve/veya Na-aljinat ile enkapsülasyonu
Encapsulation of black carrot extract in pectin and/or Na-aljinat beads by cold gelation |
Yüksek Lisans |
439475 |
ECE GÖKMEN |
2016 |
Siyah Aspergillus suşları tarafından kuru üzüm besiyerinde okratoksin a (OTA) oluşumunun incelenmesi
Investigation of ochratoxin a (OTA) production by black Aspergilli strains on dried vine fruit media |
Yüksek Lisans |
439472 |
İLKAY KIRMA |
2016 |
Gıda kaynaklı laktik asit bakterileri kullanılarak ekzopolisakkarit üretimi
Exopolysaccharide production by using food borne lactic acid bacteria |
Yüksek Lisans |
439460 |
SİNEM KAMİLE GEDİK |
2016 |
Mercimek diyet liflerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
Isolation of dietary fibers from lentils, characterization and evaluation of their functional properties |
Yüksek Lisans |
422131 |
ZEYNEP BAKKALOĞLU |
2015 |
Türkiye'de gıda sanayiinde Ar-Ge çalışmalarının durumu ve geliştirilmesine yönelik önerilerin oluşturulması
The case of r&d studies in Turkey food industry and offering suggestions to improve R&D studies |
Yüksek Lisans |
421271 |
MELEK DEMİRCİ |
2015 |
Formation of epoxy fatty acids during photooxidation
Fotooksidasyon sırasında oluşan epoksi yağ asitlerinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
421212 |
ESRA BAŞARAN |
2015 |
Fındıkta uygulanan ultrases ön işleminin fındık yağı verimine ve kalitesine etkisi
The effects of ultrasound pretreatments on hazelnut oil yield and quality |
Yüksek Lisans |
421210 |
MERVE GÜVEN |
2015 |
Mikrodalga hibritli kurutma ile bal kabağı cipsi üretiminin modellenmesi ve karakterizasyonu
Characterization and modelling of pumpkin chips production with microwave assisted drying method |
Yüksek Lisans |
421207 |
HALİME ESİN AKIN |
2015 |
Görünür bölgede ışık uygulamasının hasat sonrası domateslerin raf ömrü ve kalitesi üzerine etkisinin incelenmesi
Investigation of the effect of visible light treatment on storage life and quality parameters of post harvest tomatoes |
Yüksek Lisans |
421204 |
AYŞE NUR BULUT |
2015 |
Sugar reduction in soft cookies with stevia
Yumuşak kurabiyelerde şeker miktarının stevia ile azaltılması |
Yüksek Lisans |
421200 |
TUĞBA YILMAZ |
2015 |
E vitamininin elektrodöndürme yöntemiyle enkapsülasyonu ve elektrodöndürmeyi etkileyen parametrelerin incelenmesi, nanoliflerin karakterizasyonu
Nanoencapsulation of vitamin E via electrospinning and the investigation of factors affecting electrospinning, characterization of nanofibers |
Yüksek Lisans |
421171 |
GİZEM MUAZZEZ YILMAZ |
2015 |
The effect of ultrasound pretreatment on drying characteristics of apple slices
Ultrason önişleminin elma dilimlerinin kuruma karakteristiği üzerine etkisi |
Yüksek Lisans |
421099 |
HÜLYA YARAR |
2015 |
Soğukta saklama sırasında ozon gazı uygulamasının çeşitli gıdalarda etkisinin incelenmesi
Effects of gaseous ozone treatment on quality attributes of some foods during cold storage |
Yüksek Lisans |
421096 |
OSMAN YAĞIZ TURAN |
2015 |
Ultraviyole-C ışık uygulaması kullanılarak soğukta saklanan gıdaların kalitelerinin artırılması
Improvement of the quality parameters of cold stored food materials by the application of ultraviolet-C light |
Yüksek Lisans |
421081 |
SELİN HANDE BAŞARAN |
2015 |
Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil
Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi |
Yüksek Lisans |
421042 |
NİHAL DURMUŞ |
2015 |
Karadut püresi ilaveli sütten yoğurt eldesinde fermentasyonun fenolik madde miktarı, in-vitro biyoerişebilirlik ve fiziksel özellikler üzerindeki etkisinin incelenmesi
The effects of fermentation on phenolic content, in-vitro bioavailability and physical properties of black mulberry yoghurt |
Yüksek Lisans |
421039 |
GÜLŞAH KARATAŞ |
2015 |
Effects of pre-treatments on quality characteristics and oil yields of sesame seeds
Susam tohumuna uygulanan ön işlemlerin kalite özellikleri ve yağ verimine etkisi |
Yüksek Lisans |
421022 |
PINAR YAĞCIOĞLU |
2015 |
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu
Optimization of antioxidant extraction from sage (Salvia officinalis L.) using different extraction methods |
Yüksek Lisans |
419066 |
HATİCE MERVE KILIÇ |
2015 |
Endüstriyel bir atık olarak hurma çekirdeği; kavurma prosesinin hurma çekirdeği unu ve hurma çekirdeği kahvesinin antioksidan kapasitesi üzerine etkisi
Date seed as an industrial waste; effect of roasting on antioxidant capacity of date seed flour and date seed coffee brews |
Yüksek Lisans |
418964 |
HALİDE EZGİ TUNA |
2015 |
Gıda atığı olan vişne, nar, kabak ve kayısı çekirdeklerinin kek üretiminde değerlendirilmesi
Utilization of cherry kernel, pomegrante seed, pumpkin seed and apricot kernel flours for cake production |
Yüksek Lisans |
405054 |
FATMA DAMLA BİLEN |
2015 |
Polyphenol content and in vitro bioavailability of black carrot (Daucus carota) pomace and peel
Siyah havuç (Daucus carota) posa ve kabuğunun polifenol kapasitesinin ve in vitro biyoyararlılığının incelenmesi |
Yüksek Lisans |
405042 |
DUYGU TURHAN |
2015 |
Bazı esansiyel yağların Staphylococcus aureus ve Escherichıa coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Investigation of the antimicrobial effect of some essential oils against Staphylococcus aureus and Escherichia coli |
Yüksek Lisans |
398079 |
ÖZER ATIL |
2015 |
Saray helvasının kalitesine bağıl nemin ve sıcaklığın etkisi
Stability of palace halva in relation to storage temperature and relative humidity |
Yüksek Lisans |
398058 |
AYÇA AYFER PASLI |
2015 |
Assesment of black carrot, red beet, pomegranate and strawberry as starter culture source for sourdough bread
Kara havuç, kırmızı pancar, nar ve çileğin ekşi maya ekmeklerinde starter kültür kaynağı olarak değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
398031 |
BUKET SAĞBASAN |
2015 |
Türkiye'de yaygın olarak tüketilen kuru kırmızı meyvelerin içerdiği antioksidan maddelerin biyoerişilebilirliğinin incelenmesi
Investigating the bioaccesibility of antioxidants in red fruits commonly consumed in Turk |
Yüksek Lisans |
398019 |
GİZEM ÇATALKAYA |
2015 |
In vitro bioaccessibility of anthocyanins in black chokeberry (Aronia melanocarpa) added yogurts
Siyah kuş kirazı (Aronia melanocarpa) ilave edilmiş yoğurtlarda antosiyaninlerin in vitro biyoyararlılığının incelenmesi |
Yüksek Lisans |
398006 |
FATMA DUYGU CEYLAN |
2015 |
Comparing the antioxidant properties and in vitro bioaccessibility of phenolic compounds in simple and milk added green tea and sea buckthorn leaf tea
Sade ve süt eklenmiş yeşil çay ve yalancı iğde yaprağı çaylarının antioksidan özelliklerinin ve fenolik bileşiklerin in vitro biyoerişilebilirliklerinin karşılaştırılması |
Yüksek Lisans |
397936 |
HAZAL EYİ |
2015 |
Ozonlama işlemi sırasında doğal kaynak suyunda bromat oluşumunu etkileyen parametreler ve bromat miktarının kontrolünü sağlayan uygulamalar
Parameters affecting bromate formation during the ozonation of source water and the applications which control bromate formation |
Yüksek Lisans |
397915 |
BAHAR NUR OKUMUŞ |
2015 |
Kahverengi mercimek nişastasının karakterizasyonu ve lipidler ile dirençli nişasta tip 5 oluşturma özelliklerinin incelenmesi
Characterization of brown lentil starch and investigation of resistant starch type V formation with different lipids |
Yüksek Lisans |
397912 |
DÖNAY UYSAL |
2015 |
Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi
Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage |
Yüksek Lisans |
397821 |
HANDE YÜCE |
2015 |
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain |
Yüksek Lisans |
389380 |
HİLAL DEMİRKESEN |
2015 |
Kara nohut nişastasından enzimatik yöntemle elde edilen dirençli nişastanın fizikokimyasal ve fonksiyonel özellikleri
Physico-chemical and functional properties of resistant starch prepared from black chickpea (Cicer arietinum L.) starch by enzymatic method |
Yüksek Lisans |
389379 |
HANDE ALTAN |
2015 |
Hidrotermal işlemlerin karabuğday nişastasının fizikokimyasal özellikleri ve dirençli nişasta miktarı üzerindeki etkisi
Effect of hydrothermal treatments on the physicochemical properties and resistant starch content of buckwheat starch |
Yüksek Lisans |
389292 |
KADRİYE NUR KASAPOĞLU |
2015 |
Phenolic profile, antioxidant activity and bioaccessibility of peels and fleshes of a local red beet variety native to Turkey
Türkiye'ye özgü yöresel bir pancar çeşidinde ve atıklarında fenolik madde profilinin, antioksidan kapasitesinin ve biyoyararlılığın belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
389199 |
SİNEM DOĞAL |
2015 |
Laktik asit bakterilerinin Enterobacter sakazakii üzerine antibakteriyal etkisinin incelenmesi
Antibacterial effect of some lactic acid bacteria on Enterobacter sakazakii |
Yüksek Lisans |
381902 |
KADİR ÇINAR |
2015 |
Membran filtrasyonun beyaz peynir üretiminde bileşim ve kalite üzerine etkisinin incelenmesi
Investigation of the effects of membran filtration techniques on composition and quality of white brined cheese |
Yüksek Lisans |
363846 |
HİLAL NUR YAVUZ |
2015 |
Kekik ve kakule esansiyel yağlarının antifungal etkisinin araştırılması
Investigation of antifungal effect of thyme and cardamom essential oils |
Yüksek Lisans |
389447 |
NAGİHAN AYVAZ |
2014 |
Ozon ve UV ışınlarının karabiberin mikrobiyal dekontaminasyonunda kullanım potansiyelinin araştırılması
Investigation of potential use of ozone and UV radiation in microbial decontamination of black pepper |
Yüksek Lisans |
389434 |
ERİNÇ KOÇAK |
2014 |
The determination of the antioxidant capacities and the in-vitro bioavailabilities of Osmanlı strawberry, Osmanlı strawberry jam and strawberry tree (Arbutus unedo)
Osmanlı çileği, Osmanlı çileği reçeli ve dağ çileğinin(Arbutus unedo) antioksidan kapasitelerinin ve in vitro biyoyararlılıklarının değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
374058 |
ÖYKÜM BAHAR ESEN |
2014 |
Health related properties of different parts of walnut (Juglans regia L.) and walnut drink
Cevizin farklı kısımlarının ve ceviz içeceğinin sağlıkla ilgili özellikleri |
Yüksek Lisans |
374057 |
YASEMİN ŞENGÜL |
2014 |
Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi
Different freezing and thawing methods effect on antioxidant and physical properties of pomegranate |
Yüksek Lisans |
363821 |
SEBAHAT ÖZAKÇA |
2014 |
Kırmızı pul biberlerde aflatoksin ve okratoksin a varlığının incelenmesi
Natural occurence of aflatoxin and ochratoxin a in red peppers |
Yüksek Lisans |
363657 |
GÖZDE DOĞAN |
2014 |
Minimum işlenmiş marullarda antioksidan bileşenlerin değişiminin incelenmesi
Investigating the changes in antioxidant components of fresh-cut lettuce |
Yüksek Lisans |
363656 |
SENA BAKIR |
2014 |
Investigatigating the phenolic content and In vitro bioaccessibility of some vinegars, and changes in antioxidant activity during grape and apple vinegar processing
Bazi sirke çeşitlerinin fenolik madde içeriği ve In vitro biyoerişebilirliğinin ve üzüm ile elma sirkesi üretimi sirasinda antioksidan aktivitede meydana gelen değişimlerin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
362595 |
MERVE YILMAZER |
2014 |
Elektro döndürme yöntemi ile elde edilen karbon nanolif ve karbon nanotüplerin karakterizasyonu ve işlevselleştirilmesi
Characterisation and functionalization of electrospun carbon nanofibers and carbon nanotubes |
Yüksek Lisans |
353788 |
EMRE ÖMER NAS |
2014 |
An investigation on the relations between process parameters and quality characteristics of pastry margarine
Pastacılık margarin kalitesi ve üretim proses parametreleri arasındaki ilişkilerin araştırılması |
Yüksek Lisans |
353786 |
BENGÜL ASAR |
2014 |
Ev tipi fırında sıcak hava ile kızartma işleminin, taze ve dondurulmuş parmak patateslerin kalite parametrelerine etkisinin incelenmesi
Hot air frying of fresh and frozen finger potatoes in domestic ovens and its effects on various quality parameteres |
Yüksek Lisans |
353785 |
FURAT ALAKRAA |
2014 |
Rhodosporidium toruloidesy 27012 mayasından karotenoid ve tek hücre yağı üretimi ve optimizasyonu
Production and optimization of carotenoids and lipids from oleaginous red yeast Rhodosporidium toruloides Y27012 |
Yüksek Lisans |
353784 |
İPEK HAZAL ÜNVER |
2014 |
Saccharomyces boulardii kullanarak probiyotik yoğurt üretimi ve bazı prebiyotiklerin yoğurtların çeşitli nitelikleri üzerine etkisinin incelenmesi
Developing probiotic yogurt using Saccharomyces boulardii and various prebiotics investigation of their effects on yogurts |
Yüksek Lisans |
353783 |
BENGİ ECE YALÇIN |
2014 |
Investigating phenolic content, antioxidant activity and bioavailability of raw/steam cooked buckwheat, black chickpea and brown lentil
Pişmemiş ve buharda pişirilmiş kara buğday, kara nohut ve kahverengi mercimeğin fenolik madde, antioksidan aktivitesi ve biyoyararlılıklarının incelenmesi |
Yüksek Lisans |
353782 |
SERAP FATMA ÇELİK |
2014 |
Antioxidant activity and polyphenol composition of sesame paste and grape molasses blends
Tahin-pekmez karışımlarının antioksidan aktivitesi ve polifenol içeriklerinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
353781 |
ÜMİT ALTUNTAŞ |
2014 |
Türkiye'de satışa sunulan bazı gıdalarda ambalaj materyallerinden migrasyonun ölçülmesi
Measurement of migration from packaging materials into some foods launched in Turkey |
Yüksek Lisans |
353780 |
PINAR KÜÇÜKAKAR |
2014 |
Sıcaklık ve su aktivitesinin Aspergillus carbonarius'un gelişme ve okratoksin A oluşturması üzerine etkisinin incelenmesi
Determination the effect of temperature and water activity on growth and ochratoxin A production of Aspergillus carbonarius |
Yüksek Lisans |
353779 |
ZEYNEP ASLANOĞLU |
2014 |
Kuru üzümde okratoksin A ve fumonisin B2 varlığının incelenmesi
Determination of ochratoxin A and fumonisin B2 in dried vine fruits |
Yüksek Lisans |
352320 |
GÖNÜL ÇAVUŞOĞLU |
2014 |
Farklı doz ozon gazı uygulamalarının hasat sonrası soğukta saklama sırasında brokoli, salatalık ve domates kalitesi üzerindeki etkisinin incelenmesi
Investigation of different ozone gas doses treaments on broccolies, cucumbers and tomatoes postharvest quality during cold storage |
Yüksek Lisans |
349847 |
SAMAN HENDESSİ |
2014 |
Utilization of electrospun nanofibers containing gelatin or gelatin-cellulose acetate for preventing syneresis in tomato ketchup
Jelatın veya jelatın-selüloz asetat içeren nanoliflerin domates ketçaplarında sineresisi önleyici olarak kullanılması |
Yüksek Lisans |
349787 |
AYNUR ÇETİN |
2014 |
Evaluating the antioxidant potential and in vitro bioavailability of di̇fferent phenolics in model systems
Model sistemlerde farklı fenolik bileşiklerinin antioksidan potansiyali ve biyoyararlılığının değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
353787 |
ALPARSLAN KUMRU |
2013 |
Elektroüretimle nanolif eldesine etki eden faktörlerin ve jelatin-pektin içeren nanoliflerin model gıdaların reolojik özelliklerine etkilerinin incelenmesi
Investigations on affecting parameters of electrospinning and rheological properties of model food systems containing electrospun gelatin-pectin nanofibers |
Yüksek Lisans |
352434 |
HAVVANA TUBA YAVUZ |
2013 |
Migration of dipropylene and tripropylene glycol diacrylate from packaging materials and screening of potential risks for paper packagings
Ambalajlardan dipropilen glikol diakrilat ve tripropilen glikol diakrilat migrasyonunun belirlenmesi ve kağıt ambalajlarda potansiyel risklerin değerlendirilmesi |
Yüksek Lisans |
352398 |
TUĞBA ÖKSÜZ |
2013 |
Food matrix effect on bioavailability of phenolics and anthocyanins in sour cherry
Vişnede bulunan fenolik bileşenlerin ve antosiyaninlerin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerin etkisi |
Yüksek Lisans |
352393 |
ZEHRA GÜLSÜNOĞLU |
2013 |
Koaservasyon yönteminin model mikroorganizmalarda canlılık korunumuna etkisi
The effect of coacervation technique on the viability of model microorganisms |
Yüksek Lisans |
352376 |
CANSU SEDEFOĞLU |
2013 |
Antep fıstıklarında Okratoksin a ve Aflatoksin varlığının incelenmesi
Determination of Ochratoxin a and Aflatoxins in pistachio nuts |
Yüksek Lisans |
352375 |
CEREN DEĞİRMENCİ |
2013 |
Kırmızı şarapta Okratoksin a ve Fumonisin B2 varlığının incelenmesi
Determination of Ochratoxin a and Fumonisin B2 in red wines |
Yüksek Lisans |
352365 |
ÖZLEM ÖZMEN |
2013 |
Omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin üre fraksiyonlama ve enzimatik yöntemler ile konsantrasyonu
Concentration of omega-3 and omega-6 fatty acids by urea fractionation and ezymatic methods |
Yüksek Lisans |
352264 |
CANEL ELİKOĞLU |
2013 |
Aspergillus niger agg. ve Aspergillus carbonarius'un gelişmesine sıcaklık ve su aktivitesinin etkisinin modellenmesi
Aspergillus niger agg. ve Aspergillus carbonarius un gelişmesine sicaklik ve su aktivitesinin etkisinin modellenmesi |
Yüksek Lisans |
352263 |
MERVE TOMAŞ |
2013 |
Karadutun meyve suyu ve reçele işlenmesi sırasında antioksidanlarında ve in-vitro biyoerişebilirliğinde meydana gelen değişimler
Changes in antioxidants and in-vitro bioaccesibility during black mulberry juice and jam processing |
Yüksek Lisans |
350653 |
DAMLA ARUCU |
2013 |
Farklı yöre zeytinlerinden elde edilen naturel zeytinyağlarının duyusal kalitesinin belirlenmesi
Determination of sensory quality olive oils obtained from different natural region olives |
Yüksek Lisans |
350372 |
HAFİZENUR ŞENGÜL |
2013 |
Narda bulunan antosiyaninlerin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerinin etkisi
Effects of food matrix and food components on bioavailability of anthocyanins in pomegranate |
Yüksek Lisans |
338220 |
BETÜL YEŞİLTAŞ |
2013 |
Antioxidative effects of Fucus vesiculosus extracts in fish oil enriched mayonnaise
Fucus vesiculosus ekstraktlarının balık yağı ile zenginleştirilmiş mayonez üzerindeki antioksidatif etkileri |
Yüksek Lisans |
335928 |
TAYFUN YAMAN |
2013 |
Quality evaluation of pomegranate arils with chickpea starch based edible film
Nohut nişastası bazlı yenilebilir film ile kaplanmış nar tanelerinin kalite değerlendirmesi |
Yüksek Lisans |
335925 |
ÖZGE İLGÖY GÖZÜKARA |
2013 |
Bal kabağı tozunun fizikokimyasal ve sorpsiyon özellikleri üzerine kurutma metotlarının etkisi ve bal kabağı tozunun kek üretiminde kullanımı
Effect of drying methods on physcochemical and sorption properties of pumpkin powder and use of pumpkin powder in cake production |
Yüksek Lisans |
335924 |
NAGİHAN OKUTAN |
2013 |
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin emülsiyonlarda stabilize edici olarak kullanılması
Using electrospun gelatin nanofibers as stabilizers in emulsions |
Yüksek Lisans |
335920 |
ELA ERGÜNEY |
2013 |
Karayemiş tozunun fiziksel özelliklerinin iyileştirilmesi
Improvement of physical properties of cherry laurel powder |
Yüksek Lisans |
335719 |
PARVA HESAMİ GHAHRAMANLOU |
2013 |
Farklı sıcak hava kurutma derecesıne maruz kalan elmanın mikroyapısal nicel değerlendirilmesi
Quantitative evaluation of microstructural changes of apple undergoing different hot air drying temperatures |
Yüksek Lisans |
335690 |
PINAR TERZİ |
2013 |
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin gıdalarda kıvam verici olarak kullanılması
Electrospun gelatine nanofibers as thickener for foods |
Yüksek Lisans |
333017 |
BAHTINUR KAPÇI |
2013 |
Characteristic components and antioxidant potential of black chokeberry and black chokeberry products
Siyah kuş kirazı (Aronia melanocarpa) ürünlerinin karakteristik özellikleri ve antioksidan potensiyeli |
Yüksek Lisans |
332895 |
ÇİĞDEM KURT |
2013 |
Yüksek güçlü ultrases işleminin fermente süt içeceğinin fiziksel özelliklerine etkisi
Effect of high power ultrasound treatment on physical pproperties of fermented milk beverage |
Yüksek Lisans |
332885 |
SEMRA PEKTAŞ |
2013 |
Soğuk depolamada farklı sıcaklık ve ambalajlama koşullarının kıymanın kalite parametrelerine etkisi
Effects of temperature and packaging conditions on minced meat quality during cold storage |
Yüksek Lisans |
428524 |
PINAR PERİ |
2012 |
Investigating the effect of a aging on the phenolic content, antioxidant activity and anthocyanins in wines collected from Turkey
Türkiye'den toplanan şaraplarda yıllanmanın fenolik madde, antioksidan aktivite ve antosiyaninler üzerindeki etkisinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
350576 |
GÖZDE GÜLSEREN |
2012 |
Boza kaynaklı laktik asit bakterilerinin laktik asit miktarlarının ve staphylococcus aureus üzerine antimikrobiyal etkinin belirlenmesi
Determination of the amount of lactic acid obtained from boza-based lactic acid bacteria and its inhibation effect aganist staphylococcus aureus |
Yüksek Lisans |
350572 |
AHU ÜNER |
2012 |
Laktik asit bakterileri tarafından üretilen antimikrobiyal maddelerin gıda patojeni olan mayalar üzerine etkisinin incelenmesi
Analysis of antimicrobial substances produced by lactic acid bacteria and determination of their activity on foodborn spoilage yeasts |
Yüksek Lisans |
350561 |
FATMA TÜRKMEN |
2012 |
Yüksek güçlü ultrases işleminin sütün fizikokimyasal ve jelleşme özelliklerine etkisi
The effect of high power ultrasound treatment on physicochemical and gelation properties of milk |
Yüksek Lisans |
350396 |
AYŞEGÜL MUTLU |
2012 |
Sıcaklığın Aspergillus section Nigri üyelerinin gelişme ve okratoksin A oluşturması üzerine etkisinin incelenmesi
Determination the effect of temperature on growth and ochratoxin A production properties of Aspergillus section Nigri members |
Yüksek Lisans |
333015 |
SEZEN SÜZME |
2012 |
The effect of food processing on antioxidant capacity of purple carrot
Gıda prosesinin kara havucun antioksidan kapasitesi üzerine etkileri |
Yüksek Lisans |
332917 |
GÖKÇE ENGÜDAR |
2012 |
Interactions of bile salts with model lipid membranes
Safra tuzlarının model lipid membranlar ile etkileşimi |
Yüksek Lisans |
328149 |
TUĞÇE ÇORUHLİ |
2012 |
Kara dut antosiyaninlerinin iyonik jelasyon yöntemi ile enkapsülasyonu ve enkapsülasyon parametrelerinin tepki yüzeyi metodu ile optimize edilmesi
Encapsulation of black mulberry anthocyanins by ionic gellation method and optimization of encapsulation paramaters by response surface methodology |
Yüksek Lisans |
323960 |
FATMA DAVARCI |
2012 |
Effects of some physical parameters on penetration, size and shape in alginate gel microencapsulation
Aljinat jel mikroenkapsülasyonunda bazı fiziksel parametrelerin penetrasyon, şekil ve boyut üzerine etkileri |
Yüksek Lisans |
323888 |
SİBEL ERTUĞRUL |
2012 |
Aspergillus section flavi üyelerinin farklı sıcaklıklardaki davranışlarının belirlenmesi
Determination of different temperature treatments for Aspergillus section flavi members |
Yüksek Lisans |
323711 |
FATMA CEBECİ |
2012 |
Investigating the matrix effect of blueberry, oat meal and milk on polyphenols, antioxidant activity and potential bioavailability.
Maviyemiş, yulaf ezmesi ve sütün matriks etkisinin polifenolikler, antioksidan akitivite ve potansiyel biyoyararlılık üzerindeki etkisinin incelenmesi. |
Yüksek Lisans |
323671 |
TUBA PARLAK UZUNOĞLU |
2012 |
Yüksek güçlü ultrases işleminin kısa ve uzun ömürlü ayranın mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisi
The effect of high power ultrasound treatment on microbiological and sensory properties of ayran with short and long shelf lifes |
Yüksek Lisans |
323662 |
DENİZ DİNÇER |
2012 |
Aspergillus flavus ve Aspergillus tamarii suşlarının siklopiazonik asit üretme potansiyelerinin belirlenmesi ve siklopiazonik asit üretimine sıcaklık ve süre etkisinin incelenmesi
Determination of cyclopiazonic acid production ability of Aspergillus flavus and Aspergillus tamarii and investigetion of heat and time effect on cyclopiazonic acid production by Aspergillus flavus and Aspergillus tamarii |
Yüksek Lisans |
315255 |
ECE SÜREK |
2012 |
Changes in polyphenols and antioxidant activity during the processing of pomegranate into nectar
Narın nektara işlenmesinde polifenollerde ve antioksidan aktivitedeki değişimler |
Yüksek Lisans |
315248 |
SENEM KAMİLOĞLU |
2012 |
Effect of sun-drying on polyphenols and in vitro bioavailability of sarilop and Bursa siyahi figs (Ficus carica L.)
Güneşte kurutmanın sarılop ve Bursa siyahi incirleri (Ficus carica L.) polifenolleri ve ın vitro bioyararlılığına etkisi |
Yüksek Lisans |
310686 |
İJLAL BERKTAŞ |
2012 |
Bozanın farklı hammaddeler kullanılarak üretilmesinin fenolik içeriğine ve kalitesine etkisi
The effect of producing boza by using different raw materials on phenolic content and quality |
Yüksek Lisans |
310637 |
YUSUF YAVAŞ |
2012 |
Hemiselülaz enziminin tam buğday unlu keklerin fiziksel özellikleri üzerine etkisi
Effect of hemicellulase on whole wheat flour cake's physical properties |
Yüksek Lisans |
350604 |
AYSUN YÜCETEPE |
2011 |
Modifiye atmosferde ambalajlamanın etli mantının kalitesi üzerine etkileri
The effect of modified atmosphere packaging on the quality of manti (a meat-filled pasta product) |
Yüksek Lisans |
349695 |
SENA BİLGİÇ |
2011 |
Engerek otu (Echium vulgare) tohum yağı ve zeytinyağından enzimatik yöntemle fonksiyonel yağ üretimi
Enzymatic production of functional lipid from olive oil and seed oil of Echium vulgare |
Yüksek Lisans |
327327 |
CEREN DAŞKAYA |
2011 |
Aspergillu section nigri üyelerinin fumonisin oluşturma potansiyelleri ve pozitif suşların okratoksin a üretim özelliklerinin incelenmesi
Determination of fumonisin production of aspergillus section nigri members and investigations of ochratoxin a production properties of positive strains |
Yüksek Lisans |
327298 |
ALEV YÜKSEL |
2011 |
Stearidonik asit ile zenginleştirilmiş anne sütü yağına benzer yapılandırılmış yağ eldesi
Production of human milk fat substitutes (HMFS) containing stearidonic acid |
Yüksek Lisans |
311893 |
AYŞE GÜL ŞENER |
2011 |
Elektro üretim yöntemiyle sodyum aljinat ve mısır nişastası içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi
Investigation of affecting factors on obtaining nanofibers with sodium alginate and corn starch via electrospinning |
Yüksek Lisans |
310670 |
AYŞE SİNEM KARTAL KANGALOĞLU |
2011 |
Mikrodalga ve kuru hava yardımıyla kurutma yöntemlerinin meyve pestillerinin kuruma sürelerine etkisinin incelenmesi
Research about drying time efficency of microwave and cabinet dryer on dried fruit pulp |
Yüksek Lisans |
310505 |
EMRE KARAOĞLAN |
2011 |
Lipofilik maddelerin aljinat kitosan membranlı sıvı çekirdekli enkapsülasyonu
Liquid core encapsulation of lipophilic materials inside alginate chitosan membrane |
Yüksek Lisans |
310462 |
GİZEM SAVAŞ |
2011 |
Farklı pişirme yöntemlerinin siyah pirincin fenolik bileşenleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Effect of different cooking methods on phenolic compounds and antioxidant activity of black rice |
Yüksek Lisans |
310441 |
SEVCAN ERŞAN |
2011 |
Bacillus indicus HU36'nın yoğurt üretiminde kullanımı ve kalite üzerine etkisi
Use of Bacillus indicus HU36 in yoghurt production and its effects on quality |
Yüksek Lisans |
307031 |
SİBEL KOCA |
2011 |
Bitter çikolatanın fizikokimyasal özellikleri üzerine konçlama şartlarının etkisi
Effect of conching conditions on the physicochemical properties of bitter chocolate |
Yüksek Lisans |
295449 |
DİLEK TURAN |
2011 |
Production of human milk fat substitutes enriched with docosahexaenoic acid and arachidonic acids
Dokosahekzaenoik asit ve araşidonik asit ile zenginleştirilmiş anne sütü yağı benzerlerinin üretimi |
Yüksek Lisans |
295417 |
JÜLİDE GÖKÇE |
2011 |
Engerek otu tohumu yağı ve laurik asit kullanarak enzimatik yöntemle düşük kalorili yağ üretimi
Enzymatic production of low-calorie structured lipids by using echium seed oil and lauric acid |
Yüksek Lisans |
295358 |
ÖZNUR HIZARCI |
2011 |
Tulum peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin tanımlanması ve anti-listerial etkilerinin araştırılması
Identification of lactic acid bacteria isolated from tulum cheese and determination of the anti-listerial activity |
Yüksek Lisans |
295325 |
MERVE İŞLEK |
2011 |
Flavonoid changes in industrially processed and stored onions
Endüstriyel olarak soğan işlemede ve depolamada flavonoid değişimleri |
Yüksek Lisans |
295296 |
TUĞBA KURTLAR |
2011 |
Changes in antioxidant capacity of chocolate added with almonds
Badem ilave edilen çikolatalarda antioksidan kapasite değişimlerinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
384841 |
AYSU DALGIÇ ESEN |
2010 |
Aspergillus section flavi gelişimine ve toksin üretimine süre-sıcaklık etkisinin incelenmesi
Determination of time-temperature effect on growth and mycotoxin production of Aspergillus section flavi |
Yüksek Lisans |
295252 |
AYŞE IŞIL ÇAKMAK |
2010 |
Türkiye'de satışa sunulan bazı gıda ürünlerinde genetik modifiye mısır bileşenlerinin aranması
Searching for genetically modified maize components in some of the food products which are put on the market in Turkey |
Yüksek Lisans |
293997 |
AYŞE NUR GÜVEN |
2010 |
Mesir macununun antioksidan aktivitesinin ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of antioxidant activity and rheological properties of mesir putty |
Yüksek Lisans |
293802 |
ÖZGE ÖZGEN |
2010 |
Biberiye (Rosmarınus officinalis) ve üzüm çekirdeği (Vitis vinifera)'nın çikolatanın kristalizasyonuna, reolojik özelliklerine, raf ömrüne ve antioksidan aktivitesine etkileri
The effects of rosemary (Rosmarinus officinalis) and grape seed (Vitis vinifera) on crystallization, rheological properties, shelf life and antioxidant activities of chocolate |
Yüksek Lisans |
292424 |
NİDA ULUTAŞ |
2010 |
Influence of aeration process on the texture of chocolate filling
Aerasyon işleminin çikolata dolgusunun dokusu üzerindeki etkisi |
Yüksek Lisans |
292414 |
SEÇİL BÜYÜKAĞAOĞLU |
2010 |
Farklı ambalaj ve depolama koşullarının gazlı içeceklerin kalite karakteristikleri üzerine etkilerinin incelenmesi
An investigation of quality characteristics change in carbonated soft drinks packaged in different materials on different storage conditions |
Yüksek Lisans |
292060 |
OSMAN ÖZER |
2010 |
Kolesterolü azaltılmış, fonksiyonel ciğer pate üretiminin araştırılması
Research on the manufacture of functional liver pate with reduced cholesterol |
Yüksek Lisans |
291934 |
AYLİN MET |
2010 |
Donma hızının kırmızı et kalitesi üzerindeki etkisinin incelenmesi
Investigation of freezing rate effect on fresh red meat quality |
Yüksek Lisans |
291922 |
AYŞE GİZEM KOR ULUKUT |
2010 |
Çerezlik mısır hamuruna nohut unu, yer fıstığı unu ve kırmızı biber tohum unu eklenmesi sonucu ısıl ve reolojik özelliklerde meydana gelen değişimin incelenmesi
The effect of chickpea flour, peanut flour and red peper seed flour on thermal and rheological properties of masa flour |
Yüksek Lisans |
291860 |
ÖZNUR TURHAN |
2010 |
Küflü sucuklarda mikrofloranın belirlenmesi ve küf gelişmesi üzerine maya izolatlarının etkisinin incelenmesi
Determination of moldy sucuks' mycoflora and effect of isolated yeasts on mould growth |
Yüksek Lisans |
252411 |
ESRA DOĞU |
2009 |
Marine edilmiş pişirmeye hazır tavuk etlerinin modifiye atmosfer paketleme ile muhafazası
Preservation of marinated chicken drumsticks with modified atmosphere packaging |
Yüksek Lisans |
251993 |
CELALE KIRKIN |
2009 |
Tüketime hazır, doğranmış beyaz peynirlerin modifiye atmosferde paketleme ile muhafazası
Preservation of pre-cut white cheeses by modified atmosphere packaging |
Yüksek Lisans |
251967 |
AYFER DİKİCİ |
2009 |
Turkish and French cross-cultural differences in consumer attitudes towards functional foods and their perception for fruit and vegetables
Fonksiyonel gıdalara karşı tutum ve meyve ve sebze sularındaki algısından Türk ve Fransız tüketiciler arasındaki kültürler arası farklılıklar |
Yüksek Lisans |
251280 |
BELGİN ARIN |
2009 |
Et ürünlerinde kullanılan bazı baharatların antimikrobiyal ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Investigation of antimicrobial and antioxidant activities of some spices used in meat products |
Yüksek Lisans |
251160 |
EMİR BEYKONT |
2009 |
Peynir benzeri bir üründe depolama süresinde meydana gelen değişimler
Changes of a cheese like product during storage time |
Yüksek Lisans |
251001 |
ESRA KADAKAL |
2009 |
Gemlik yöntemi ile işlenmiş Gemlik tipi sofralık zeytinlerin antioksidan özellikleri ve fenolik profilleri
Antioxidant capacity and phenolic profile of Gemlik type table olives which are processed by Gemlik method |
Yüksek Lisans |
252296 |
ÖZNUR CUMHUR |
2008 |
Peynir benzeri bir üründe farklı protein kaynaklarının yapısal özelliklere etkilerinin belirlenmesi
Determination of effects of different protein sources on physical properties of an imitation cheese |
Yüksek Lisans |
251711 |
BİLGE ARIKAN |
2008 |
Sıcaklık, pH ve konsantrasyonun ayva püresinin reolojik özellikleri üzerine etkisi
Effect of temperature, pH and concentration on rheological properties of quince puree |
Yüksek Lisans |
251706 |
ZEYNEP TACER |
2008 |
Bulgurun fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Determination of the functional properties of bulgur |
Yüksek Lisans |
251668 |
DERYA KAHVECİ |
2008 |
Production of diglycerides by lipase-catalyzed glycerolysis in ionic liquids
İyonik sıvı ortamında, enzimatik gliseroliz reaksiyonu kullanılarak digliserit üretimi |
Yüksek Lisans |
251308 |
ERKAN MANKAN |
2008 |
Hamurun fiziksel özelliklerinin çavdar ekmeğinin kalitesi üzerine etkisi
The effects of physical dough properties on the quality of rye bread |
Yüksek Lisans |
223935 |
MÜZEYYEN BURCU KIZILÖZ |
2008 |
Sert peynire benzeyen ve düşük oranda protein içeren bir ürün yapısının geliştirilmesi
Development of the structure of a hard cheese-like product with low protein content |
Yüksek Lisans |
223180 |
AYLİN ÖZTÜRK |
2008 |
Modifiye atmosferde paketleme ve ışınlamanın pişirmeye hazır köftelerin kalitesi üzerine etkisi
Effect of different modified atmospheres and irradiation on quality of ready-to-cook refrigerated meatballs |
Yüksek Lisans |
223139 |
NERİMAN YILMAZ |
2008 |
Modifiye atmosferde paketleme ve ışınlamanın pişirmeye hazır köftelerin mikrobiyal kalitesi ve güvenliği üzerine etkileri
Effect of different modified atmosphere packaging and irradiation on microbial quality and safety of ready-to-cook meatballs |
Yüksek Lisans |
251743 |
NİMETİ FEYZA UYGUN |
2007 |
Fındık yağı kullanılarak enzimatik interesterifikasyon yöntemiyle kakao yağı ikamesi üretilmesi
Production of cocoa butter like fats by interesterification of hazelnut oil |
Yüksek Lisans |
223932 |
MUHAMMED YÜCEER |
2007 |
Kolesterolü azaltılmış yumurta sarısı üretimi ve düşük kolesterollü mayonez üretiminde kullanımı
Production of cholesterol reduced egg yolk and using in low cholesterol mayonnaise production |
Yüksek Lisans |
223617 |
NESRİN MEÇİK |
2007 |
Kuru incirde aflatoksin varlığının belirlenmesi
Determination of the presence of aflatoxins in dried fig |
Yüksek Lisans |
223562 |
SENEM UMUT |
2007 |
Gıdaların donma zamanları ile ilgili modellerin matematiksel analizi
Mathematical analyzing of foodstuff freezing time prediction models |
Yüksek Lisans |
223093 |
SİDAL ACUN |
2007 |
Chemical characterization of Ayvalık monocultivar olive oils
Ayvalık zeytinyağlarının kimyasal karakterizasyonu |
Yüksek Lisans |
222843 |
LATİFE BULUT |
2007 |
Balda depolama sırasında esmerleşme reaksiyonu kinetiğinin belirlenmesi
Determination of kinetics of browning reaction in honey during storage |
Yüksek Lisans |
222681 |
ŞÜKRAN SOMUNCUOĞLU |
2007 |
Kuru incirlerde siklopiazonik asit varlığının ve miktarının belirlenmesi
Occurence of cyclopiazonic acid in dried figs |
Yüksek Lisans |
222608 |
SEVAL BALLIKAYA |
2007 |
Laktik asit bakterileri kullanılarak yağlardan konjuge linoleik asit üretimi
Production of conjugated linoleic acid from oils by using lactic acid bacteria |
Yüksek Lisans |
222579 |
ÜLKÜ URAS |
2007 |
Farklı ürünlerden izole edilen Aspergillus niger küflerinin lipaz aktivitelerinin yağca zengin kuru meyvelerde incelenmesi
Determination of lipase activity of some strains of Aspergillus niger isolated from different materials on oily rich dried fruits |
Yüksek Lisans |
222548 |
YUSUF POLAT |
2007 |
Buğday ununa balkabağı tozu ilavesinin unun ekmeklik kalitesi üzerine etkisi
In addition pumpkin powder to wheat flour effect on bread quality of flour |
Yüksek Lisans |
222467 |
NURAY AKINCIOĞLU |
2007 |
Yüksek basınçta homojenizasyon işleminin karıştırılmış yoğurdun yapısal özelliklerine etkisi
Effect of homogenization at high pressure on physical properties of stirred yoghurt |
Yüksek Lisans |
222328 |
IŞIK KARAKOÇ |
2007 |
Farklı buğday unu tiplerinin Halla ekmeği kalitesi üzerine etkisi
The effect of wheat flour types on Challah bread quality |
Yüksek Lisans |
222299 |
VOLKAN KALENDER KÖSEOĞLU |
2007 |
Model sistemlerde laktik asit bakterilerinin bazı patojenler üzerine antibakteriyel etkilerinin incelenmesi
Determination of antibacterial activities of lactic acid bacteria against some pathogens |
Yüksek Lisans |
223836 |
YASEMİN DERMANLI |
2006 |
Gıda fabrikasyon atıklarından aktif karbon üretimi ve soya yağını ağartma performansının incelenmesi
Production of activated carbon from food fabrication waste and investigation of bleaching performance in soybean oil |
Yüksek Lisans |
223449 |
SEDA ERUÇAR |
2006 |
Bazı bitkisel çayların fenolik madde profili ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi
Examining phenolic substance profile and antioxidant activities of some herbal teas |
Yüksek Lisans |
223267 |
DİLEK ERARSLAN |
2006 |
Fındıkta mikrodalga ile kurutmanın Aspergillus flavus küfüne etkisinin incelenmesi
Investigation of effect of microwave treatment as a drying method on Aspergillus flavus in hazelnut |
Yüksek Lisans |
222669 |
NİHAN ÜSTÜNKOL |
2006 |
Farklı ortam koşullarında nisin, lizozim ve bazı bitkisel kaynakların küf gelişiminin kontrol altına alınması üzerine etkileri
The effects of nisin, lysozyme and some plant sources to control the growth of moulds in the different environmental conditions |
Yüksek Lisans |
222296 |
TUBA ÖZTAN |
2006 |
Mor havuç, konsantresi, şalgam suyu, nar suyu ve nar ekşisi ürünlerinde antioksidan aktivitesi tayini ve fenolik madde profilinin belirlenmesi
Antioxidant activities and phenolic substance profile of purple carrot,ıts concentrate, shalgam beverage, pomegranate juice and sour pomegranate concentrate products |
Yüksek Lisans |
222295 |
ELVAN ŞAHİN |
2006 |
Bitkisel kaynaklı antimikrobiyallerin gıda kaynaklı bazı patojen mikroorganizmalar üzerinde etkileri
Inhibitory effects of plant derived antimicrobials on some food-borne pathogenic bacteria |
Yüksek Lisans |
221993 |
ASLI EMİNE ÖZEN |
2006 |
Yağsız fermente süt içeceğinin yapısal özelliklerinin serum proteini konsantresi kullanılarak iyileştirilmesi
Improvement of physical properties of non-fat fermented milk drink by utilization of whey protein concentrate |
Yüksek Lisans |
221988 |
DUYGU ZORLUTUNA |
2006 |
Penıcıllıum verrucosum'un sıyah ve yeşil zeytinlerde okratoksin a ve sitrinin üretme yeteneğinin incelenmesi
Investigation of ochratoxin a and citrinin prouction of penicillium verrucosum on black and green olives |
Yüksek Lisans |
221963 |
ASLI ELİF SUNAY |
2006 |
Balda orijin tespiti
Determination of orijin in honey |
Yüksek Lisans |
172156 |
AYLİN ŞANES |
2006 |
Kalorisi ve yağ miktarı azaltılmış fonksiyonel (diyet) sucuk üretimi
Production of functional (Diet) soudjouk with low calorie and reduced fat contents |
Yüksek Lisans |
172155 |
DİLBER SELİN KARAKOÇ |
2006 |
Küflerden katı faz fermantasyon yöntemi ile lipaz üretimi
Lipase production from fungi by solid-state fermentation |
Yüksek Lisans |
172147 |
PINAR ERKEK |
2006 |
Özdirenç ısıtma sistemi tasarımı ve farklı çözünen konsantrasyonu ile voltaj uygulamasının özdirenç ısıtmaya etkisi
Ohmic heating system design and effect of different solution concentration and voltage application to ohmic heating |
Yüksek Lisans |
172141 |
ÇİĞDEM MÜRTEZAOĞLU |
2006 |
Salamura asma yaprağının lifçe zengin bileşeninin fizikokimyasal özellikleri ve in vitro hipoglisemik etkisi
Physicochemical and in vitro hypoglychemic characteristics of fiber rich fractions of brined-vine leaves |
Yüksek Lisans |
172140 |
DİLEK GÜRBÜZ |
2006 |
Balkabağının ozmotik kurutulması ve ozmotik kurutmanın kuruma hızına ve tekrar su alma özelliğine etkisi
Osmotic dehydration of pumpkin and influence of osmotic pretreatments on hot air drying and rehydration characteristics |
Yüksek Lisans |
172139 |
ŞEHRİBAN ÇAM |
2006 |
Fındık unu üretiminde ısıl işleminin depolama süresinde oksidasyona etkisi
Effect of heat treatment in manufacture of hazelnut meal on oxidation during storage period |
Yüksek Lisans |
172138 |
AYÇA YUMLU |
2006 |
Organik pekmez ürünü geliştirilmesi raf ömrünün ve kalite parametrelerinin belirlenmesi
Development of a new organic grape molasses product and determination of shelf life and quality parameters |
Yüksek Lisans |
172130 |
ÜMRAN IŞIK |
2006 |
Vanilyalı yoğurt dondurmaya inülin ve izomalt ilavesinin reolojik ve duyusal özelliklere etkisi
The effect of inulin isomalt addition on the rhelogical and sensory attributes of vanilla flavored yoghurt ice cream |
Yüksek Lisans |
172121 |
NAZMİYE AVCI |
2006 |
Mikrodalga teknolojisi ile üretilen yeşil ve siyah çaylardaki toplam antioksidan aktivitesi ve fenolik madde miktarlarının incelenmesi
Determination of total antioxidant activities and phenolic compounds in green and black teas produced by microwave technology |
Yüksek Lisans |
166705 |
AHMET SÖKMEN |
2005 |
Bazı sükroz ikamelerinin çikolatanın reolojik özelliklerine etkileri
Influence of some sucrose substitues on rheolojical properties of chocolate |
Yüksek Lisans |
166704 |
NURCAN BAKIR |
2005 |
Fındık yağının enzimatik olarak konjuge linoleik asit ile zenginleştirilmesi ve fonksiyonel (yapılandırılmış) yağ eldesi
Enrichment of hazelnut oil with conjugated linoleic acid by lipase and production of functional/structured lipid summary |
Yüksek Lisans |
166703 |
İPEK SİBEL KÖMÜRCÜ |
2005 |
Farklı hububat kepeklerinin ekmek kalitesine etkileri
Affects of different cereal brans on bread quality |
Yüksek Lisans |
166191 |
ZAFER GEZGİN |
2005 |
Gama ışınlarının çiğ köftenin mikrobiyal güvenliği ve kalitesine etkileri
Effects of gamma irradiation on quality and safety of 'çiğ köfte ' (raw meatball) |
Yüksek Lisans |
166185 |
HATİCE İMGE OKTAY |
2005 |
Peynir, tereyağı ve kumpirde patojenik mikrofloranın belirlenmesi ve bazı patojenlerin VIDAS yöntemi ile tayini
Investigation of pathogenic microorganisms and analysis of some pathogens by VIDAS system in butter, cheese and baked potato product |
Yüksek Lisans |
166184 |
ALİ ÖZGÜR ÖZCAN |
2005 |
Meyve sularında Bacillus cereus gelişiminin önlenmesi
Prevention of Bacillus cereus growth in fruit juices |
Yüksek Lisans |
166183 |
BANU BAYRAM |
2005 |
Laktik asit bakterilerinin sakkaroz parçalanma aktivitelerinin bozada incelenmesi
Examination of saccharose degrading activity of lactic acid bacteria in boza |
Yüksek Lisans |
166178 |
AYŞE KARADAĞ |
2005 |
Gama ışınlarının kıyma köftelerin kalitesi üzerine etkileri
Effects of gamma irradiation on quality of minced beef and meat balls |
Yüksek Lisans |
152326 |
ASLI CAN |
2004 |
Lipaz enzimi kullanılarak fındık yağının uzun zincirli çoklu donanmış Omega-3 yağ asitlerince zenginleştirilmesi
Enrichment of hazelnut oil by long chain polyunaturated Omega-3 fatty acids by using lipase |
Yüksek Lisans |
152166 |
TÜLAY CİNBAŞ |
2004 |
İki farklı üretim yöntemiyle üretilen beyaz peynirlerde proteoliz ve lipoliz
Proteolysis and lipolysis in white cheeses manufactured by two different production medhods |
Yüksek Lisans |
152165 |
DİLEK ERCİLİ |
2004 |
Ekmeğin aminoasit şelatlı demir ve çinko bileşikleri ile zenginleştirilmesi
Fortification of bread with aminoacit chelated iron and zinc compounds |
Yüksek Lisans |
151275 |
HANDEGÜL AYTUNA |
2004 |
Katı faz fermantasyon yöntemiyle küflerden lipit üretimi
Production of lipids by moulds by solid state fermentation |
Yüksek Lisans |
143024 |
AYSEL KÖKSOY |
2003 |
Ayranın yapısal özelliklerinin iyileştirilmesi
Improvement of textural properties of ayran |
Yüksek Lisans |
142987 |
ASLI AKSOY |
2003 |
Bazı taze sebzeler ve çiğ tavuk etinde yüzey dekontaminasyonu uygulamalarının incelenmesi
Evaluation of surface decontamination applications of some fresh cut vegetables and raw poultry meat |
Yüksek Lisans |
142980 |
DİLEK ARDUZLAR |
2003 |
Salep içeceğinin reolijik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of rheological properties of salep drink |
Yüksek Lisans |
142977 |
GÜLÇİN ŞİŞMANOĞLU |
2003 |
Zeytinde sitrinin oluşumuna sıcaklık, süre ve tuz konsantrasyonunun etkisi
Influence of temperature, time and salt concetration on citrinin production ın olive |
Yüksek Lisans |
142976 |
KEREM SÜNTER |
2003 |
Buğdayın farklı sıcaklık ve sürelerde tavlanmasının unun bazı özellikleri üzerine etkisi
The temperingof wheat by using different temparatures and time and influence on some properties of flour |
Yüksek Lisans |
142839 |
GÖZDE DALKILIÇ |
2003 |
Zeytinde mikrodalga ile penicillum citrinum inhibisyonuna etki eden faktörler
Factor affecting the inhibition of penicillium citrinum with microwave in olives |
Yüksek Lisans |
127124 |
BİLAL MURAT MUTLU |
2002 |
Yağı alınmış, öğütülmüş üzüm çekirdeği ile diğer bazı ticari lif kaynaklarının fiziko kimyasal özelliklerinin karşılaştırılması
Comparison of physico chemical properties of defatted and ground grape seed and some other commercial fiber sources |
Yüksek Lisans |
127067 |
TUĞBA GONCA IŞIN |
2002 |
Zeytinde Penicillium citrinum'un mikrodalga ile inhibisyonu
Inhibition of Penicillium citrinum by microwaves on olives |
Yüksek Lisans |
127049 |
HURİ İLYASOĞLU |
2002 |
Et ürünlerinde hidroksiprolin tayini metotlarının karşılaştırılması
Comparison of hydroxyproline determination methods in meat products |
Yüksek Lisans |
127048 |
BİLGİN ÖZKAN |
2002 |
Pastörize sütün A ve D vitamin kayıplarının incelenmesi ve A ve D vitaminlerince zenginleştirilmesi
Investigation of vitamin losses during pasteurization process and vitamin A-D fortification of milk |
Yüksek Lisans |
126758 |
ORAL KILIÇ |
2002 |
Hazır yemek sektöründe gıda güvenlik sistemleri uygulamaları mevcut durum analizi
Assessment of food safety systems applications in catering sectors |
Yüksek Lisans |
126752 |
ESRA ÇAPANOĞLU |
2002 |
Badem ezmesinde kalite ve raf ömrünün iyileştirilmesi
Improving the quality and shelf-life of almond paste |
Yüksek Lisans |
126694 |
DEMET GÜZEY |
2002 |
Adsorption kinetics of bovine serum albumin (BSA) as affected by co-solvent
Bovine serum albumin (BSA)'in adsorpsiyon kinetiğine ko-solventlerin etkisi |
Yüksek Lisans |
104097 |
EROL MERİÇ BURÇAK |
2001 |
Penicillium cinsi bazı küflerin mikotoksin oluşturma özelliklerinin zeytinde incelenmesi
The Investigation of mycotoxin formation properties of penicillium strains in olive |
Yüksek Lisans |
104060 |
METİN YAVUZ |
2001 |
Bozanın reolojik karakterizasyonu
Rheological characterization of boza |
Yüksek Lisans |
101218 |
CÜNEYT İPEK |
2000 |
Bazı mısır şuruplarının geleneksel Türk ekmeğinde kullanımı
The Use of some corn syrups in traditional Turkish breads |
Yüksek Lisans |
101202 |
EBRU HAFIZA |
2000 |
Süt tozunun peyniraltı suyu tozu ile tağşişinin araştırılması
Detection of adulteration of skimmilk powder with whey powder |
Yüksek Lisans |
101169 |
FATMA EBRU FIRATLIGİL |
2000 |
Erik püresinden elde edilen yenilebilir filmin fonksiyonel özelliklerine elma püresi ve peyniraltı suyu proteini katkısının etkisi
Functional properties of plum puree edible films: Effect of apple puree and why protein isolate |
Yüksek Lisans |
101167 |
HATİCE FUNDA KARBANCIOĞLU |
2000 |
Kokolinin raf ömrüne depolama sıcaklığının etkisi
The Effect of storage temperature on the shelflife of compound chocolate |
Yüksek Lisans |
101157 |
AYŞE ŞAHİN |
2000 |
Bazı baharat esans yağları, sodyum asetat ve sodyum laktatın bacillus cereus gelişimi üzerine etkiler
The Effects of some essential oils, sodium lactate and sodium acetate on bacillus cereus growth |
Yüksek Lisans |
101154 |
DİLARA NİLÜFER |
2000 |
Tahin ve fındık ezmesinde aflatoksinlerin yüksek basınçlı sıvı kromatografisi (HPLC) florimetre ve enzimle etiketli immunolojik tayin (ELISA) yöntemleri ile analizi
The Analysis of aflatoxins in tahini and Hazelnut paste by high performance liquid chromatography (HPLC), fluorometer and enzme linked immonosorbent assay (ELISA) |
Yüksek Lisans |
101148 |
FİLİZ LOKUMCU |
2000 |
Tahinin reolojik karakterizasyonu
Rheological characterization of tahina |
Yüksek Lisans |
100899 |
TUNÇ BOZTUNÇ |
2000 |
Bir beyaz peynir işletmesinde HACCP uygulaması
Application of HACCP in a white pickled chese company |
Yüksek Lisans |
100894 |
NEŞE ŞAHİN |
2000 |
Yüksek fruktozlu mısır şuruplarıyla tağşiş edilen ballarda karbonhidrat proflleri
Carbohydrate profiles of honeys adulterated with HFCS |
Yüksek Lisans |
100546 |
M. ÇAĞLAR TÜLBEK |
1999 |
Türkiye'de üretilen unlarda temel kalite değişkenleri ile erişte yapım kalitesi arasındaki ilişkinin araştırılması
Relationship between some quality parameters of the Turkish wheat flows and their noodle making |
Yüksek Lisans |
98492 |
EMİNE ÇETİN |
1999 |
ISO 9000 kalite güvence sisteminin internet tarayıcısı ortamında eğitim amaçlı incelenmesi
The Examination of ISO 9000 quality assurance system using web browser format |
Yüksek Lisans |
75515 |
ÖZLEM C. ERMİŞ |
1998 |
Kırmızı pul biberlerde mikoflara ve aflatoksin oluşumuna bölgenin etkisi |
Yüksek Lisans |
75484 |
FATMA NEVİN BAŞOĞLU |
1998 |
Anosen tohumlarından süperkritik karbondioksit ekstraksiyonuyla esansiyel yağ eldesinde tepki yüzey yönteminden yararlanarak optimum koşulların belirlenmesi |
Yüksek Lisans |
75453 |
ŞENAY ASAN |
1998 |
Buğday ekmeğinin yağı alınmış fındık unu ile zenginleştirilmesi ve SSL (Sodyum stearol-2-laktilat) katkısının zenginleştirilmiş ekmeğin reolojik özelliklerine etkisi |
Yüksek Lisans |
75439 |
JULİDE ORAL |
1998 |
Lactobacillus plantarum'un penicillum mikotoksinlerine etkisinin zeytinde incelenmesi |
Yüksek Lisans |
75380 |
ÜLKÜ ÇİFTÇİ |
1998 |
Ayva pektinin ekstraksiyonu
Extraction of quince pection |
Yüksek Lisans |
75358 |
NİHAN ÖZDALYAN |
1998 |
Süperkritik akışkan ekstraksiyon yöntemi ile elde olunan adaçayı ekstraktının antioksidan özellikleri üzerine bir çalışma |
Yüksek Lisans |
75334 |
TAYFUN DURAN |
1998 |
Isı transferi eğitiminin etkileşimli bilgisayar ortamında jawa destekli WEB tarayıcısı formatı kullanılarak gerçekleştirilmesi |
Yüksek Lisans |
75295 |
ÇİĞDEM ÇELİK |
1998 |
Çikolatalı draje yapımında uygulanan farklı işlemlerin rafömrü üzerine etkileri |
Yüksek Lisans |
75267 |
LEYLA SARIYAR |
1998 |
Bazı küflerin fındıkta lipolitik aktivitesinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
75258 |
FERHUNDE EMİR |
1998 |
Farklı yıkama çözeltisi ve ambalaj malzemesinin modifiye atmosferde depolanan kültür mantarı (Agaricus bisporus) kalitesine etkileri |
Yüksek Lisans |
75246 |
H.NURİ SİPAHİOĞLU |
1998 |
Fındığın depolanması sırasında bazı küfler tarafından oluşturulan lipaz etkisinin incelenmesi |
Yüksek Lisans |
75147 |
NURGÜL MERCAN |
1998 |
Kek kalitesi üzerine bazı emülgatörlerin etkilerinin araştırılması |
Yüksek Lisans |
66708 |
ALİN BOSTAN |
1997 |
Mısır şuruplarında enzimatik olmayan esmerleşme reaksiyonları ve şuruplarda raf ömrü tespiti
Nonenzymatic browning reactions and shelf life predictionof corn syrups |
Yüksek Lisans |
66704 |
AYNUR GÜNENÇ |
1997 |
Ayçiçeği tohum kabuklarındaki antosiyaninlerin ekstraksiyonu ve karakterizasyonu
Extraction and characterization of anthocyanins in sunflower seed hulls |
Yüksek Lisans |
55927 |
AYŞE ERKAHVECİ |
1996 |
Kırmızı toz biberde aflatoksin miktar tayininde kullanılabilecek üç farklı analiz metodunun karşılaştırılması |
Yüksek Lisans |
55687 |
TANZER BÜYÜKCAN |
1996 |
Gluten indeks ve alveograf parametrelerinin Türk ekmek tipi için kullanımı |
Yüksek Lisans |
46222 |
BERAT ÖZÇELİK |
1995 |
Yeşil bitkilerden elde olunacak klorofilin kompozisyon ve stabilite açısından karakterizasyonu
Compositional and stability characterization of chlorophylls from green plants |
Yüksek Lisans |
46221 |
ASİYE EFE |
1995 |
Tulum peynirlerinde patojen bakteriler
Pathogenic bacteria in tulum cheese |
Yüksek Lisans |