Yürütücü |
Proje Adı |
Destekleyen Kurum |
Tarih |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Mikrobiyal Kaynaklı Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörü Eldesi |
İTÜ BAP |
2021 |
Dr.Öğr.Üyesi Fatma Ebru Fıratlıgil |
Farklı ekstraksiyon metotları ile adaçayı (Salvia officinalis L.) bitkisinden antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu |
İTÜ BAP |
2021 |
Dr.Öğr.Üyesi Fatma Ebru Fıratlıgil |
Ultrason önişleminin elma dilimlerinin kuruma karakteristiği üzerine etkisi |
İTÜ BAP |
2021 |
Prof.Dr. Gürbüz Güneş |
Ozmotik Membran Distilasyon Sisteminde Galaktooligosakkarit Sentezinin Optimizasyonu Ve Kinetik Modellenmesi |
İTÜ BAP |
2021 |
Dr.Öğr.Üyesi Dilara Erdil |
Üzüm Ekstraktı İçeren Ekstrüde Atıştırmalık Ürün Ve Ekmek Üretimi Ve Fonksiyonel Ürün Olarak Değerlendirilmesi |
İTÜ BAP |
2021 |
Dr.Öğr.Üyesi Dilara Erdil |
Enzimatik yöntemlerle antosiyaninlerin biyoyararlılıklarının artırılması |
İTÜ BAP |
2021 |
Dr.Öğr.Üyesi Dilara Erdil |
Karabuğdaydan Enzinmatik Metot ve Isıl İşlem Metotları Uygulanarak Dirençli Nişasta Üretimi |
İTÜ BAP |
2021 |
Prof.Dr. Esra Çapanoğlu Güven |
Türkiyenin farklı bölgelerinde yetişen yerel domateslerin fenolik ve karotenoid profillerinin belirlenmesi ile kurutulmuş domateslerin antioksidan özelliklerinin incelenmesi |
İTÜ BAP |
2021 |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Bazı Esansiyel Yağların Staphylococcus aureus ve Escherichia coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması |
İTÜ BAP |
2021 |
Prof.Dr. Esra Çapanoğlu Güven |
Spirulina platensis'den Elde Edilen Biyopeptidlerin Enkapsülasyonu ve Gıda Uygulamaları |
TÜBİTAK 1001 |
2020 |
Prof.Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk |
Uçucu Yağ İlaveli Yenilebilir Polimer Tabanlı Hidrojellerin Antioksidan Ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi Ve Aktif Gıda Ambalajı Olarak Kullanımının Değerlendirilmesi |
İTÜ BAP |
2020 |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Doğal Antimikrobiyal Madde Üretimi ve Patojen Mikroorganizmalara Karşı Etkisinin Belirlenmesi |
İTÜ BAP |
2020 |
Prof.Dr. Filiz Altay |
Patates cipslerinin tesktürel özellikleri ile kızartmada kullanılan yağların kütle aktarım parametreleri arasındaki ilişkinin incelenmesi |
İTÜ BAP |
2020 |
Prof.Dr. Meral Kılıç Akyılmaz |
Küfler kullanılarak endüstriyel gıda atıklarından fenolik antioksidanların elde edilmesi |
İTÜ BAP |
2020 |
Doç.Dr. Aslı Can Karaça |
Baklagillerden elde edilen proteinlerin enkapsülasyonda taşıyıcı malzeme olarak kullanımının araştırılması |
İTÜ BAP |
2019 |
Prof.Dr. Filiz Altay |
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin gıdalarda kıvam verici olarak kullanılması |
İTÜ BAP |
2019 |
Prof.Dr. Filiz Altay |
Elektrodöndürme yöntemiyle elde edilen jelatin nanoliflerinin emülsiyonlarda stabilize edici olarak kullanılması |
İTÜ BAP |
2019 |
Prof.Dr. Filiz Altay |
Elektro üretim yöntemiyle sodyum aljinat ve mısır nişastası içeren nanolif eldesine etki eden faktörlerin incelenmesi |
İTÜ BAP |
2019 |
Prof. Dr. Gürbüz Güneş |
Taze Meyve ve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Ambalajlanmasına Yönelik Sıcaklığa Daha Duyarlı Gaz Geçirgenliğine Sahip Ambalaj Filmi Geliştirilmesi |
TÜBİTAK 1001 |
2019 |
Prof.Dr. Gürbüz Güneş |
Uultraviyole ışınlamanın üzümsü meyvelerin kalitesi üzerine etkisinin araştırılması |
İTÜ BAP |
2019 |
Prof.Dr. Esra Çapanoğlu Güven |
Yeni bir intestinal ve endotel hücre ko-kültür modeliyle sindirim modellerinin birlikte kullanılarak siyah havuç polifenollerinin biyoyararlılığının ve biyoaktivitesinin çalışılması |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Gürbüz Güneş |
Fındık kavurma prosesinin kalite parametreleri açısından optimizasyonu |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Doğu Karadeniz bölgesinden elde edilen arı sütü bal propolis ve polen gibi arı ürünlerinin biyoaktif bileşenlerinin ve sağlık etkilerinin belirlenmesi |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Esra Çapanoğlu Güven |
Domatesin Farklı Yöntemlerle Sosa İşlenmesi Ve Son Ürüne Farklı Fonksiyonel Bileşenlerin İlavesi İle Antioksidan Özellikler Ve Biyoyararlılıktaki Değişimin İncelenmesi |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk |
Rhodospridium Toruloides Mayasından Karontenoid ve Tek Hücre Yağı Üretimi |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Meral Kılıç Akyılmaz |
Unlu Şekerlemelerin Raf Ömrüne Etki eden Faktörlerin Belirlenmesi |
İTÜ BAP |
2018 |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Kırmızı Biberde Mikotoksin Sorunu |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Fortification of Ayran(drinking yoghurt) with encapsulated cocoa hull waste extract by nanoliposomal systems, shlef life and bioaccessability studies |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Evaluatıon of Frying Performance of Canola and Sunflower Oil
|
İTÜ BAP |
2018 |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Bazı Esansiyel Yağların Campylobacter spp. Üzerine Antimikrobiyal Etkilerinin ve Etki Mekanizmalarının İncelenmesi |
İTÜ BAP |
2018 |
Prof. Dr. Beraat Özçelik |
Plant bioactives to improve omega-3-fatty acid status in humans - from extracts to functional foods |
TÜBİTAK -2534 |
2018 |
Doç.Dr. Hatice Funda Karbancıoğlu Güler |
Fermente gıdalardan izole edilen mikroorganizmaların antibakteriyel etkisi |
İTÜ BAP |
2017 |
Prof.Dr. Esra Çapanoğlu Güven |
In Vitro ve In Vivo Modeller İle Siyah Havuç Polifenollerinin Biyoyararlılığının ve Biyoaktivitesinin İncelenmesi |
TÜBİTAK 3001 |
2017 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Karahavucun şalgam suyuna işlenmesinde fermentasyonun antioksidan aktiviteve in-vitro biyoyararlılık üzerine etkisi |
İTÜ BAP |
2017 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Determination of Monochloropropandiol (3-MCPD) esters, glycidyl esters and acrylamid in potatoe cips |
İTÜ BAP |
2017 |
Prof.Dr. Beraat Özçelik |
Vişne çekirdeği, kayısı çekirdeği vb. gibi atıklardan elde edilen bitkisel proteinlerin bazı fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve ürünlerde kullanımı |
İTÜ BAP |
2017 |
Prof.Dr. Zeynep Dilek Heperkan |
Gıda Kaynaklı Laktik Asit Bakterilerinin Fumonisin Oluşturan Küfler Üzerine Etkisinin Araştırılması |
İTÜ BAP |
2017 |
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz |
Kazeinomakropeptidin yapısal fonksiyonlarının iyileştirilmesi |
TÜBİTAK-1001 |
2016 |
Prof. Dr. Beraat Özçelik |
Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi Projesi |
İSTKA |
2016 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
Lipozom Kapsülleme Yöntemi ile Kara Havuç Antosiyaninlerinden Gıda Renklendiricisi Üretimi |
TAGEM |
2016 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu ve Atölyesi |
İSTKA |
2016 |
Doç. Dr. Beraat Özçelik |
New Sources of Natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods (COLORSPORE) |
EU 7. FP |
2015 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement (ATHENA) |
EU 7. FP |
2015 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi |
İSTKA |
2015 |
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk |
Yeni Teknoloji Uygulamaları (Ozon Gazı, Uv-C Işık, Ve Manyetik Alan) İle Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmalarına Yönelik Sistem Tasarımları |
SAN-TEZ |
2015 |
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay |
Kontrollü salım yapan nanolifli enkapsülasyon: nanolif karakterizasyonu ve optimizasyonu, ısıl işlemlerin enkapsülasyon ve kontrollü salıma etkileri |
COST |
2015 |
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay |
Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı, stabilize edici, sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması |
COST |
2014 |
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk |
Engerek Otu (Echium vulgare) Tohum Yağından Gama-Linolenik ve Stearidonik Asit Konsantresi Üretimi |
İTÜ-BAP |
2014 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
Kovanları İzliyorum |
İSTKA |
2014 |
Yrd. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil |
Antosiyanin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerinin etkisinin araştırılması. |
İTÜ-BAP |
2013 |
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz |
Ultrases işleminin fermente süt içeceği üretiminde kullanım potansiyelinin belirlenmesi, |
TÜBİTAK-1001 |
2012 |
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu |
Flavonoids and Related Phenolics for Healthy Living Using Orally Recommended Antioxidants (FLORA) |
EU 7. FP |
2009 |
Prof. Dr. Meral Kılıç |
Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi |
TÜBİTAK-1001 |
2008 |
Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Güneş |
Tüketime ve Kullanıma Hazır Gıdaların Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Işınlama Teknolojileri İle Muhafazası |
TÜBİTAK-1001 |
2008 |