Yürütücü Proje Adı Destekleyen Kurum Tarih
Prof. Dr. Beraat Özçelik Plant bioactives to improve omega-3-fatty acid status in humans - from extracts to functional foods TÜBİTAK -2534 Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı 2+2 Programı Ülker (Northstar) ve Breko GmbH İşbirliğiyle 2016 2018
Prof. Dr. Gürbüz Güneş Taze Meyve ve Sebze Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Ambalajlanmasına Yönelik Sıcaklığa Daha Duyarlı Gaz Geçirgenliğine Sahip Ambalaj Filmi Geliştirilmesi TÜBİTAK 1001 (Proje no. 115O559) 2015 2018
Prof. Dr. Beraat Özçelik Yerel Kaynaklar ve Atıklardan Gıda Katkı/Yardımcı Maddeleri Araştırma Uygulama Merkezi Projesi İSTKA-YNK0146 2015 2016
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz Kazeinomakropeptidin yapısal fonksiyonlarının iyileştirilmesi TÜBİTAK-1001 2014 - Devam Ediyor
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi ISTKA TR10/14/YEN/0028 2014 - 2015
Yürütücü: Yrd. Doç. Dr. Hayriye Ünal (Sabancı Üniversitesi); Danışman: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay Çok işlevli ve Güvenilir Aktif Gıda Ambalaj Teknolojilerinin Geliştirilmesi TÜBİTAK 1003 2014 - 2016
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu Lipozom Kapsülleme Yöntemi ile Kara Havuç Antosiyaninlerinden Gıda Renklendiricisi Üretimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştımalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)-TAGEM yenilogo 2014 - 2016
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk Yeni Teknoloji Uygulamaları (Ozon Gazı, Uv-C Işık, Ve Manyetik Alan) İle Soğukta Saklanan Gıdaların Kalitelerinin Korunmalarına Yönelik Sistem Tasarımları T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı San-Tez Projesi, No: 131 2013 - 2015
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay Kontrollü salım yapan nanolifli enkapsülasyon: nanolif karakterizasyonu ve optimizasyonu, ısıl işlemlerin enkapsülasyon ve kontrollü salıma etkileri COST TD 1204: Modelling Nanomaterial Toxicity (MODENA)Aksiyonu Projesi No: 113O491 2013 - 2015
Yrd. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil Antosiyanin biyoyararlılığına gıda matrisi ve bileşenlerinin etkisinin araştırılması. İTÜ-BAP 2012 - 2013
Yrd. Doç. Dr. Filiz Altay Nanoliflerin gıdalarda kıvam arttırıcı, stabilize edici, sineresisi ve yağ ayrışmasını önleyici olarak kullanılabilirliğinin araştırılması COST MP1206: Electrospun Nano-fibres for bio inspired composite materials and innovative industrial applications aksiyonu projesi 2012 - 2014
Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk Engerek Otu (Echium vulgare) Tohum Yağından Gama-Linolenik ve Stearidonik Asit Konsantresi Üretimi İTÜ-BAP 2011 - 2014
Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz Ultrases işleminin fermente süt içeceği üretiminde kullanım potansiyelinin belirlenmesi, TÜBİTAK-1001 2010 - 2013
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu AnThocyanin and polyphenol bioactives for Health Enhancement through Nutritional Advancement AB 7. Çerçeve Programı 2010 -
Doç. Dr. Beraat Özçelik New Sources of Natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods AB 7. Çerçeve Programı 2009 -
Prof. Dr. Meral Kılıç Fenilketonüri hastalarına yönelik özel beslenme amaçlı peynir üretimi TÜBİTAK-1001 2006 - 2008
Yrd. Doç.Dr. Beraat Özçelik Biyoteknolojik Yöntemlerle Yapılandırılmış Yağ Eldesi TÜBİTAK-1001 2005 -
Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Güneş Tüketime ve Kullanıma Hazır Gıdaların Modifiye Atmosferde Ambalajlama ve Işınlama Teknolojileri İle Muhafazası TÜBİTAK-1001 2005 -
Prof. Dr. Z. Dilek Heperkan Türk İhraç Ürünlerinden Fındıkta Aflatoksin Kontörüne Mikrodalga Etkisinin İncelenmesi İTÜ-Savunma Sanayii ile İlgili Araştırmaları Destekleme Programı Projeleri 2005 -
Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu Flavonoids and Related Phenolics for Healthy Living Using Orally Recommended Antioxidants (FLORA) AB 7. Çerçeve Programı 2004 - 2009
Doç.Dr. Beraat Özçelik Lipaz Enzimi Kullanılarak Esansiyel Yağ Asitlerince Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Lipit Üretimine İlişkin Çalışmalar İTÜ-BAP 2004 -
Yrd. Doç. Dr. Meral Kılıç Dil Peyniri Üretim Teknolojisinin Kalitenin Sağlanması ve Korunması Açısından İncelenmesi İTÜ-BAP 2001 -
Doç. Dr. M. Mehmet Ak Araştırmacı: Yrd. Doç.Dr. Filiz Altay Tahinin Reolojik Karakterizasyonu ve Yağ Ayrışma Kinetiğinin İncelenmesi İTÜ-BAP 1999 - 2001