Her yıl yaz yarıyılının bitiminde 6. Yarıyılı bitirmiş olan öğrencilere teorik bilgilerini uygulamada kullanımı hakkında örnekler sağlayabilmek için öğretim üyesi ve araştırma görevlilerinin de katıldığı 1 haftalık bir yurt içi teknik gezi düzenlenmektedir. Bu gezi kapsamında; gıda sanayiinde faaliyet gösteren fabrikalar, gıda teknolojilerindeki çeşitliliğe göre seçilmekte ve ayrıca soğuk hava depoları, gıda enstitüleri, gıda mühendisliği eğitimi veren bölümlerden bir kaçı ve yurdumuzun doğal güzelliklerinin bulunduğu yörelere de gidilerek gezi tamamlanmaktadır.
Yıl sonu yapılan teknik geziden ayrı olarak, yıl içinde derslerimizin kapsamında özellikle İstanbul içinde çeşitli gıda üretim tesisleri ve laboratuarlar da ziyaret edilmektedir. Bu faaliyetler öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamaları görerek pekiştirmeleri yönünde çok büyük yarar sağlamaktadır.