-
Güvenilir, kaliteli ve besin değeri yüksek fonksiyonel gıda ürünlerinin geliştirilmesi
-
Gıda bileşenlerinin doğal kaynaklardan eldesi
-
Endüstriyel gıda atıklarından ve yan ürünlerinden katma değerli bileşenler elde etmek için uygun maliyetli yeni ekstraksiyon süreçleri (ultrason, mikrodalga, enzim destekli, SC-CO2)
-
Enkapsülasyon teknikleri (elektrospinning, spray-drying, lipozom vb.) kullanılarak gıda bileşenlerin fonksiyonel özelliklerinin ve stabilitesinin arttırılması
-
Gıda atıklarından mikrobiyal fermantasyon ve enzimatik dönüşümler yoluyla fonksiyonel gıda bileşenlerinin üretimi
-
Mevcut ve yeni gıda ürünlerindeki biyoaktif bileşenlerin biyoerişilebilirlik, işlevsellik, fizikokimyasal ve duyusal özellikleri ve stabilitesinin belirlenmesi
-
Biyobozunur ve/veya aktif ambalaj malzemelerinin geliştirilmesi.
-
Gıdaların kalite ve besin değerini artırmak ve raf ömrünü uzatmak için yeni gıda işleme teknolojilerinin uygulanması (Işınlama, UV, ultrason, ozon, mikrodalga, modifiye atmosferler, soğuk plazma)
-
Alternatif protein kaynaklarının araştırılması