İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 9 Profesör, 5 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

Yeni Öğrencilerimiz için Oryantasyon Toplantısı (2019-2020)

by Barış Darcan | Eyl 16, 2019
18 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 12:30’da Kimya-Metalurji Fakültesi D203 no’lu derslikte oryantasyon toplantısı gerçekleştirilecektir.

Merhaba Hazırlık ve 1. Sınıf Öğrencilerimiz,

18 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 12:30’da Kimya-Metalurji Fakültesi D203 no’lu derslikte siz yeni öğrencilerimiz ile tanışmak ve bölümümüzü daha yakından sizlere tanıtmak amacı ile “Bölüm Oryantasyon Toplantısı” gerçekleştireceğiz.

Katılımınızı önemle rica ederiz.

Bölüm Başkanlığı