İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 9 Profesör, 5 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

COVID_19 Gıda Mühendisliği Staj Esasları

by Barış Darcan | Haz 10, 2020
Merkezi Staj Birimi tarafından Üniversite ve Bölüm esaslarına tabii öğrencilerimiz için "Portal"üzerindeki Staj sekmesi bugün itibariyle açılmıştır.

Sevgili öğrencilerimiz, 

Bitirme çalışmasını başarmış veya 2019-2020 bahar yarıyılında bu derse kayıtlı mezuniyet durumundaki öğrencilerimizin COVİD-19 salgını nedeniyle yarım kalan ve yapmaları gereken stajların yürütülmesine ilişkin Üniversite ve Bölüm esaslarımız STAJ sayfasında yayınlanmıştır

Merkezi Staj Birimi tarafından ilgili esaslara tabii öğrencilerimiz için "Portal" üzerindeki Staj sekmesi bugün itibariyle açılmıştır.

Muafiyet talep edecek öğrencilerimizin Kimya Metalurji Fakültesi Dekanlığına hitaben yazdıkları dilekçelerini "kmg-ogrenciis@itu.edu.tr" (Kimya Metalurji Fakülte Öğrenci İşleri) adresine iletmeleri gerekmektedir. 

Stajların uygulanması hakkındaki sorularınız için Bölüm Staj Komisyonu üyeleriyle ve sigorta işlemleri için Merkezi Staj Birimi ile irtibata geçebilirsiniz.