İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 9 Profesör, 5 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

İşveren Anketi

by Evren Demircan | Ara 13, 2021
Gıda Mühendisliği Bölümü olarak mezunlarımızın aldığı eğitimi, öz değerlendirme çevriminin önemli bir bileşeni olan siz işverenlerin bakış açısı ile değerlendirilmesi amacıyla oluşturduğumuz anketimiz yayınlanmıştır.

Gıda Mühendisliği Bölümü olarak mezunlarımızın aldığı eğitimi, öz değerlendirme çevriminin önemli bir bileşeni olan siz işverenlerin bakış açısı ile değerlendirilmesi amacıyla oluşturduğumuz anketimiz yayınlanmıştır.


işveren_anket_2021

Anketimize şu linkten ulaşabilirsiniz:

İşveren Anketi »

Destekleriniz ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.