İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 8 Profesör, 3 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 12 Araştırma Görevlisinden ve 4 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

BioMérieux firmasından laboratuvar uygulamalı eğitim

by Evren Demircan | Ara 02, 2022
Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı dersi kapsamında BioMérieux Diagnostik Malzemeleri ve Hizmetleri Ticaret A.Ş firmasından İlyas Kirazlı 3. sınıf öğrencilerimize seminer ve hızlı mikrobiyolojik tekniklerin patojen analizlerinde uygulanması hakkında laboratuvar eğitimi vermiştir.
Biomerieux Haber_01_12_22


Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı dersi kapsamında, BioMérieux Diagnostik Malzemeleri ve Hizmetleri Ticaret A.Ş firmasından İlyas Kirazlı, gıda mikrobiyolojisi, yasal mevzuatlar, klasik ve hızlı patojen analizleri hakkında bilgi verdikten sonra laboratuvarda cihaz ve sarf malzeme tanıtımlarını yaparak VIDAS® cihazı ile Salmonella analizini uygulamalı olarak göstermiştir.

Bu bilgilendirici eğitimi için Aplikasyon Uzmanı İlyas Kirazlı’ya ve sağladığı imkanlar için Biomeriux Türkiye Direktörü Mehmet Baysal’a teşekkürlerimizi sunarız.