İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 8 Profesör, 3 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 12 Araştırma Görevlisinden ve 4 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

Teknik Gezi - Orzaks İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş

by Evren Demircan | Ara 14, 2022
Gıda Biyoteknolojisi dersi kapsamında, 08.12.2022 tarihinde Orzaks İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. / Nuvita İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. firmasına teknik gezi gerçekleştirilmiştir.



Gıda Biyoteknolojisi dersi kapsamında, 08.12.2022 tarihinde Orzaks İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. / Nuvita İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. firmasına teknik gezi gerçekleştirilmiştir. Fabrika Müdürü Eren İlemin, Üretim Müdürü Okay Özkaya, Kalite Güvence Müdürü Figen Ünlütabak, ve Ar-Ge ve Ruhsatlandırma Müdürü Vildan Demir Yeşil, üretim tesisini, kalite kontrol laboratuvarlarını ve Ar-Ge laboratuvarlarını tanıtmıştır.

Bu bilgilendirici gezi için Eren İlemin, Okay Özkaya, Figen Ünlütabak, Vildan Demir Yeşil, Erhan Mert ve Orzaks/Nuvita ailesine ve sağladıkları imkanlar için Orzaks İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. / Nuvita İlaç ve Kimya San. Tic. A.Ş. kurucuları Selman Alimoğlu, Yunus Emre Alimoğlu ve Orhan Alimoğlu’na teşekkürlerimizi sunarız.