by
Evren Demircan | Eki 20, 2023
Gıdanın Geleceği Sempozyumu İTÜ'de 250. Yıl Etkinlikleri ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirildi.
Gıdanın Geleceği Sempozyumu İTÜ'de 250. Yıl Etkinlikleri ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında gerçekleştirildi. FAO Türkiye Temsilciliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, sürdürülebilir bir yaşam için gerekli olan gıda, su ve toprağın bugünkü durumu ve geleceği ele alındı, çözüm önerileri ortaya kondu.
Etkinlik kapsamında konunun uzmanları, gıda ve su kıtlığı riskini, toprağın korunması için yapılan çalışmaları, gıda atık ve kayıplarının azaltılmasına yönelik aktiviteleri, perakende sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarını ve gıda hakkının hukuksal boyutunu bizlere sundular.
Konuşmacılarımız Dr. Ayşegül Selışık, Deniz Ataç, Dr. Öğr. Üyesi İrem Daloğlu Çetinkaya, Nurcan Bakır Özata, Murat Birsin ve Prof. Dr. Hilal Elver'e teşekkürlerimizi sunarız.