İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 9 Profesör, 5 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

EHEDG Toplantısı gerçekleştirildi

by Evren Demircan | Eki 25, 2023
Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (European Hygienic Engineering and Design Group) organizasyonunun yıllık toplantısı gerçekleştirildi.
ehgd-resim

Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (“European Hygienic Engineering and Design Group (www.ehedg.org))” organizasyonunun yıllık toplantısı bu sene 17 ve 18 Ekim 2023 tarihlerinde Polat Bosphorus Renaissance Hotel’de 30 farklı ülkeden 120 kişinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü olarak toplantı organizasyon komitesinde yer aldık. Toplantıyı düzenleyen Bölümümüz Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Devres’e, öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Fıratlıgil ve lisans öğrencilerimiz Şebnem Erkan, Berfin Yıldız ve Yiğit Berçintürk yardımcı olmuşlardır.