İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 8 Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

"Coffee Talks" Etkinliği: Dünya Kahve Kültüründe Yeni Akımlar ve Gelenekler

by Evren Demircan | May 29, 2024
İTÜ Gıda Mühendisliği Kulübü katkılarıyla düzenlenen “Coffee Talks” etkinliğinin konuğu ünlü gezgin barista Brodie Vissers oldu.

news1

10 Mayıs 2024 Cuma günü İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümünde, Kuru Kahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda ve İTÜ Gıda Mühendisliği Kulübü katkılarıyla düzenlenen “Coffee Talks” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin konuğu ünlü gezgin barista Brodie Vissers (@brodievissers)'di.

Brodie Vissers, etkinlikte kendi kahve yolculuğundan bahsederek dünya kahve kültüründeki trendler ve gelenekler hakkında değerli bilgiler paylaştı. Vissers, farklı ülkelerde edindiği deneyimlerini ve gözlemlerini katılımcılarla paylaşarak, kahve severlere global kahve kültürünün çeşitli yönlerini tanıttı.

Kahveye olan tutkusuyla bilinen Vissers, katılımcılara hem ilham verdi hem de kahve hakkında bilinmeyen pek çok detayı anlattı. Etkinlik, katılımcıların büyük ilgisini çekerken kahve kültürü üzerine keyifli ve bilgilendirici bir sohbet ortamı oluşturuldu.