İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 9 Profesör, 5 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

İTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ MEZUNLARI 251. İTÜ GÜNÜNDE BULUŞTU.

by Evren Demircan | May 29, 2024
251. İTÜ Günü Mezunlar Buluşması etkinliğinde kıymetli 30, 20 ve 10. yıl mezunlarımızla bir araya geldik.
news3

26 Mayıs 2024 Pazar günü 251. İTÜ Gününde mezuniyetlerinin 30., 20. ve 10. yıllarını kutlamak üzere kıymetli İTÜ Gıda Mühendisliği mezunlarımızla bir araya geldik. Fakültemizde gerçekleştirilen törende emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Onur Devres geçmiş yıllara ve mezunlarımıza dair anılarını bizlerle paylaştı. Bölümümüz öğretim üyeleri tarafından mezunlarımıza sertifikaları takdim edilerek mezunlarımızın başarı ve katkıları bir kez daha bu anlamlı günde taçlandırıldı.