İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kimya Metalurji Fakültesi bünyesinde 1990 yılında eğitim faaliyetine başlamıştır. ÖSYM’nin yaptığı merkezi sınavda en yüksek puan itibariyle Türkiye genelinde ikinci sırada yer alan bölümümüz, İstanbul'da Gıda Mühendisliği eğitimi veren ilk yüksek öğretim kurumudur.

Bölüm akademik kadrosu 8 Profesör, 4 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi, 15 Araştırma Görevlisinden ve 3 idari personelden oluşmaktadır. Farklı disiplinlerde uzmanlaşmış deneyimli akademik kadrosu sanayi ile iş birliği konusundaki başarısını eğitim programına yansıtmaktadır. Öğrencilerimizin çok sayıda gıda sanayi tesislerine teknik gezilerinin yanı sıra, sanayi temsilcilerinin bölümümüzde verdikleri seminerler program dışı aktivitelerimize zenginlik katmaktadır.

İTÜ Gıda Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org.

Lisans programı akreditasyonunun detayları için tıklayınız »

“ITU Journal of Food Science and Technology”nin İkinci Sayısı Çıktı

by Evren Demircan | May 29, 2024
Gıda konusunda akademik bilinci artırmak için alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan, İTÜ bilimsel ve hakemli dergilerinden biri olan "ITU Journal of Food Science and Technology" dergisinin 2. sayısı çıktı.
news2

İTÜ Yayınları bünyesinde, Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven’in editörlüğünde yayın hayatına başlayan ITU Journal of Food Science and Technology dergisinin ikinci sayısı kendi alanında yazılmış Türkçe ve İngilizce makalelerle okurlarla buluştu.

İkinci sayısıyla dikkatleri üzerine çeken dergide gıda işleme ve mühendisliği, gıda bilimi, gıda güvenliği ve muhafazası alanlarında yapılan güncel çalışmalar ve son gelişmeler yayımlandı. Hem Türkçe hem İngilizce yayınların bulunduğu ikinci sayı, üç adet araştırma makalesi ve iki adet derleme makaleden oluşuyor. Derginin ikinci sayısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://dergipark.org.tr/en/pub/itujfst/issue/83287