gıdanın-geleceği-sempozyumu2

Gıdanın Geleceği Sempozyumu İTÜ'de 250. Yıl Etkinlikleri ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında gerçekleştirildi. FAO Türkiye Temsilciliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda, sürdürülebilir bir yaşam için gerekli olan gıda, su ve toprağın bugünkü durumu ve  geleceği ele alındı, çözüm önerileri ortaya kondu.

Etkinlik kapsamında konunun uzmanları, gıda ve su kıtlığı riskini, toprağın korunması için yapılan çalışmaları, gıda atık ve kayıplarının azaltılmasına yönelik aktiviteleri, perakende sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarını ve gıda hakkının hukuksal boyutunu bizlere sundular.

Konuşmacılarımız Dr. Ayşegül Selışık, Deniz Ataç, Dr. Öğr. Üyesi İrem Daloğlu Çetinkaya, Nurcan Bakır Özata, Murat Birsin ve Prof. Dr. Hilal Elver'e teşekkürlerimizi sunarız.


20231013_092349 20231013_100238 20231013_100839 image00038 20231013_101450 image00017 20231013_124706 20231013_103622 20231013_112532 image00025 20231013_114756 20231013_132634 20231013_114448 image00052 20231013_093233